Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Jag är trans men mina föräldrar tror mig inte

Hej! Jag är trans. Jag är en tjej men dömer man mig med det som sitter mellan benen så är jag kille :/

När jag var liten så lekte jag alltid att jag var en tjej, jag hade alltid på mig tjejkostymer och sen när jag var 7 så började jag spara håret för jag ville ha långt och vågigt, men mamma lät det inte växa mer än till halsen.

Sen glömde jag lite mig själv, jag försökte passa in som kille men det gick ej. Sen vid 12 så kom det upp igen så då sa jag till mamma och pappa att jag trodde jag var trans och dom blåste av det som en fas. Men jag såg även att dom judgade mig när jag sa det.

Jag klippte mig i en killfrisyr för att komma tillfreds med min manliga kropp, men jag går bara och mår dåligt. 

Det har lett till mycket depression för att jag inte kan komma ut för mina föräldrar. Jag kom ut för en vän nyligen som är 18 och är bisexuell, han förstod mig och stöttade mig. Men jag har två vänner som nog skulle tyck att jag vore konstig och lämna mig, men jag vet inte.

Jag är bara väldigt osäker, jag har bokat möte med terapeut så jag kan prata fritt med någon som förhoppningsvis förstår och har bra råd.

Tack för att ni läste! <3 

/Anonym

Mer på UMO

Artikel

Trans och cis

Det går att fundera mycket på om man är kille, tjej eller något annat. Och om man vill kalla sig trans, cis eller något annat.

Artikel

Hur kom du ut?

Hur berättar man om sin sexuella läggning eller könsidentitet? Eller kan man komma ut på andra sätt? Ge dina tips eller ta del av andras berättelser.

Artikel

Komma ut

Det brukar kallas för att komma ut när man berättar eller visar att man till exempel är bisexuell, homosexuell eller transperson.

Till toppen av sidan