Panik - lämna sidan!

Jag är trans men mina föräldrar tror mig inte

Hej! Jag är trans. Jag är en tjej men dömer man mig med det som sitter mellan benen så är jag kille :/

När jag var liten så lekte jag alltid att jag var en tjej, jag hade alltid på mig tjejkostymer och sen när jag var 7 så började jag spara håret för jag ville ha långt och vågigt, men mamma lät det inte växa mer än till halsen.

Sen glömde jag lite mig själv, jag försökte passa in som kille men det gick ej. Sen vid 12 så kom det upp igen så då sa jag till mamma och pappa att jag trodde jag var trans och dom blåste av det som en fas. Men jag såg även att dom judgade mig när jag sa det.

Jag klippte mig i en killfrisyr för att komma tillfreds med min manliga kropp, men jag går bara och mår dåligt. 

Det har lett till mycket depression för att jag inte kan komma ut för mina föräldrar. Jag kom ut för en vän nyligen som är 18 och är bisexuell, han förstod mig och stöttade mig. Men jag har två vänner som nog skulle tyck att jag vore konstig och lämna mig, men jag vet inte.

Jag är bara väldigt osäker, jag har bokat möte med terapeut så jag kan prata fritt med någon som förhoppningsvis förstår och har bra råd.

Tack för att ni läste! <3 

/Anonym

Mer på UMO

ArtikelTrans och cis

Det går att fundera mycket över om man är kille, tjej eller något annat. Du kan kallas för transperson om något inte känns rätt, eller om du inte trivs med det kön andra säger att du har. Du kan kallas för cisperson om det kön du känner dig som också är det som står i ditt pass och är det andra ser dig som.

ArtikelKönsbekräftande vård och behandling

Du kan ändra på din kropp, för att få den att stämma bättre överens med det kön du känner dig som. Att ändra på sin kropp med operationer eller hormoner brukar kallas för könsbekräftande behandling.

ArtikelUMO frågar: Hur kom du ut?

Alla har rätt att älska vem eller vilka de vill, och själv bestämma vilket kön de har. Ibland kan det vara svårt att vara öppen med vem man är inför andra. Här kan du dela med dig av hur du kom ut och ge tips till andra!

ArtikelKomma ut

Att komma ut kan vara att du berättar eller visar öppet att du är hbtq-person, till exempel homosexuell, bisexuell eller transperson. Det kan vara för dina kompisar, din familj eller personer i skolan eller på jobbet.

Till toppen av sidan