Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Så blev jag fri från spelberoendet

När jag var 13 år började bli spelberoende på hemsidor och hade depression i 2 år innan den gick bort. När jag var i depressionen ville jag inte ha hjälp. Jag blev ledsen inombords och kunde knappt spendera någon tid ute.

Depressionen för mig var att det inte fanns någon entusiasm alls, det gjorde att jag kände mig liten och svag och jag kunde inte göra eller fokusera på annat än mitt spelberoende.

Jag brukade F eller E i betyg på grund av att jag inte arbetade under lektionerna. Allt jag gjorde var bara att spela. Spela bort rasten, spela bort lektionerna, spela bort min fritid. Som en skugga som tog över all min tid. Denna skuggan tog över ungefär 800 dagar av mitt liv.

Tiden gick långsamt och jag tyckte inte alls om mitt liv. Men efter regnet kommer väl solen. Jag hade några vänner som bjöd mig på energidryck och jag fick snart lite entusiasm att börja träna.  Det tog bort mycket av min depression. Jag blev istället som beroende av energidryck, det var inte alls bra. Fast jag har lärt mig att spara mina pengar nu. Fast nog om det.

Jag brukade vara inne på rasterna och programmera eller bara spela bort pengar men började med basket och tränar nu då och då. Kroppen utan motion är bara depression. Nu är jag snart 16 år och har bara en liten depression kvar. Fast det är något man får hantera. Inget är perfekt. 

/DenLokalaEnergiDrycksGrabben

Mer på UMO

Artikel

Problem med spel om pengar – spelberoende

Det kan vara svårt att sluta om du har börjat spela om pengar. Du kan få hjälp för att sluta och må bättre. Det finns också saker du kan göra själv.

Artikel

Nedstämdhet och depression

Nedstämdhet går ofta över efter ett tag. Det finns saker du kan göra själv för att må bättre och du kan få hjälp om du behöver.

UMO-podden

Min tjej tycker att jag spelar för mycket!

30. "Mitt ex tyckte det var omoget att jag spelade och ville hellre att jag läste böcker eller kollade på film. Så hennes problem var inte bara att jag umgicks för lite med henne."

Till toppen av sidan