Panik - lämna sidan!
UMO-podden

Textversion av UMO-podden: Karims tankar "Jag tänkte till och med på att operera mig"

Den här sidan finns för dig som har nedsatt hörsel eller av någon annan anledning föredrar att läsa istället för att lyssna på UMO-podden. Du kan också läsa samtidigt som du lyssnar.

Musik 

Karim:

– Ja. Jag sitter nu ensam på sängen. Klockan är två på morgonen. Så nu börjar vi. 

Det här kan inte vara roligt att prata om, men min röv och min höft, det där har varit den största biten som har stört mig hela mitt liv. Jag till och med satt och tänkte ifall jag kunde göra någon operation för att ... jag bli av med den och allting. 

Jag gjorde aldrig nånting åt det, och det roliga är ingen pratade om det om inte jag pratade om det. Ingen tänkte på min röv eller nåt sånt där. Det var bara nånting jag tänkte på hela tiden i mitt huvud. Så så länge jag inte gjorde det till en stor grej, det var inte en stor grej. 

Samtidigt, jag lärde mig tillslut att acceptera den jag är. Jag är en kille som ser bra ut, snygg men jag har en stor röv. 

När det kommer till min partner tänker jag på attraktion. Jag tänker, är jag attraherad till henne eller inte. Om jag inte är det, det kommer inte hjälpa hur bra du ser ut med perfekta kroppen. 

Så, Beyoncé hade kunnat komma idag. Stå här framför mig. Jag kommer inte tycka hon är attraktiv för min del. Så, oavsett vad hon gör och ändrar på sig, jag kommer inte tycka hon är vacker. Attraktion är inte nånting du kan kontrollera, det är nånting som bara finns där eller det gör det inte. 

Jag tänkte hela tiden att jag skulle ändra mig för att få tjejer att gilla mig. Och vad hände på slutet? En tjej gillade mig för den jag var, hon tyckte jag såg bra ut för henne. Jag tyckte hon såg jättefin ut, folk tyckte hon dock var jätte jättesmal, och bara såg inte bra ut. I mina ögon var hon vackrast i hela världen.

Där finns en skillnad mellan att se bra ut kroppsmässigt, och attraktion. Attraktion kräver inte att du ändrar på dig på nåt sätt. 

Så det skulle jag säga till folk som är inte nöjda med sin kropp. Tänk inte vad andra säger till dig att göra. Och aldrig aldrig nånsin ändra på dig för en tjej, eller en kille. 

Så bara, kämpa på!

Ja, tack för alla som lyssnade på det här. Jag hoppas er det bästa. Ha det bra! Hej då!

Musikjingel

Tjejröst:

– Du har lyssnat på en podd från UMO. Där kan du som är mellan 13 och 25 år få svar på dina frågor om sex, hälsa och relationer.

Mer på UMO

Svara varandra

Hur ska jag göra för att acceptera mitt utseende?

Jag känner mig så extremt ful, till den punkten att jag tror att ingen någonsin kommer att gilla eller vilja vara tillsammans med mig. Någon som vet hur man kan känna sig finare eller någonting man kan göra för att acceptera sitt utseende?

Till toppen av sidan