Panik - lämna sidan!
UMO-podden

Textversion av Karims tankar "Jag tycker förhållanden utan tillit är poisen"

Den här sidan finns för dig som har nedsatt hörsel eller av någon annan anledning föredrar att läsa istället för att lyssna på UMO-podden. Du kan också läsa samtidigt som du lyssnar.

Musik startar och fortsätter i bakgrunden

Karim:

– Ja hejsan. Klockan är 12.56 och jag ska prata om förhållanden. 

Ärlighet. Tillit. Mina första två regler när du är tillsammans. Du måste vara ärlig och ha tillit på din partner. 

Jättemånga killar, när man är ute på dansklupp eller nåt sånt där och vidare, och man ser till exempel sin tjej prata med någon ... Det kan vara kollega, det kan vara en klasskamrat, det kan vara vad som helst, men killen vet inte om det. Så killen går alltid, lägger armen runt tjejens axel. Som ett koppel att det här är min tjej. Håll dig borta!

Det finns ingen tillit i deras förhållande. Och det brukar vara tvärtom också. Att tjejer kommer kanske ... ser killen prata med en annan tjej. Det kan vara en syster, kusin, vad som helst. Och tjejen bara kommer, visar sin dominanshet. Det kan vara att hon kysser honom, håller i honom, lägger armen ... alltså under hans armbåge och allting så. 

Man ser redan där. Det här förhållandet har ingen ärlighet eller tillit med varandra. Så enkelt är det. 

Det kan vara att killen fuckade upp. Det kan vara att tjejen fuckade upp. Och man vill inte gå igenom det igen. Men, ett förhållande på det sättet kommer inte funka. 

Och jag vill bara påpeka till alla som lyssnar det här. Mitt ex var otrogen mot mig. Det är en lång historia, det behöver vi inte gå in på. Men jag kunde få henne tillbaka i mitt liv och vi kunde fortsätta som om inget hade hänt. Men jag vägrade göra det för att jag kände jag vill inte ha 99% tillit på henne. Och känna lite grand att jag kan inte lita på henne helt ärligt. 

Så jag föredrar hellre att vi inte är tillsammans alls.

Det kommer vara någon gång där till exempel mitt ... mitt ex exempelvis jobbar sent, kommer hem sent, telefonen är avstängd. Jag kommer explodera, flippa, allt det där. Som typiska vissa människor gör. Och sen få reda på att det var inget. Hon jobbade sent verkligen, telefonen stängdes av och sånt där.

Men varför ska man leva i ett sånt här giftigt förhållande, där det är bara poison hela tiden? Jag gillar inte att leva mitt liv med 99% tillit på tjejen jag dejtar eller är tillsammans med. Så om det finns 99, tack och hej det kommer inte funka. 

Detta är slutet på denna inspelning. Jag vill bara tacka för att ni lyssnade. Ha det bra. Hej.

Musikjingel

Killröst:

– Du har lyssnat på en podd från UMO. Där kan du som är mellan 13 och 25 år få svar på dina frågor om sex, hälsa och relationer.

Mer på UMO

Artikel

Problem med svartsjuka

Det är vanligt att bli lite svartsjuk ibland. Men det kan bli problem om du eller någon annan är mycket svartsjuk.

Artikel

Vad kan man göra åt sin svartsjuka?

Dela med dig av tips på hur man kan hantera sin svartsjuka. Du kan också läsa andras tips.

Att vara ihop

Innehåll om att vara ihop.

Till toppen av sidan