Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Råkade skicka en nakenbild till kompisen, hjälp!

Jag har en bästa vän, vi har varit bästa vänner i flera år nu, han är som en broder för mig. För någon vecka sen råkade jag skicka en nakenbild till honom, vilket gjorde honom extremt obekväm. Han vill nu inte längre vara min vän och jag tycker detta är super jobbigt.

Hur ska jag få honom att vilja vara vän med mig igen? Jag vill inte förlora honom :(

/anonym

 

Svar:

 • Hej! Vilken jobbig situation! Har du sagt till honom att,det inte var meningen?
  /Lycka till!
 • Så tråkigt att få höra det! Jag tänker mig att en bästa vän borde kunna tåla sådana misstag, liksom du hade inte precis gjort det som avsikt. Att ens vän tycker att det är obekvämt är vanligt, men han kan liksom inte avsluta en vänskap. Har du sagt det många gånger utan att han lyssnat? Isåfall försök att se framåt och inte lägga på mycket energi på detta tänker jag.

  Det kommer så småningom att ordna sig! Du kanske kan berätta hur mycket du ångrade det och så? Allt är möjligt! (Egen erfarenhet av andra händelser) Lycka till nu : D
  /Kille, 15 år
 • Du måste säga förlåt och försöka att prata med honom och en vuxen. Och förresten hur råkade du skicka den? Skulle du skicka den till någon annan. Eller var det inte på dig själv? Är bara nyfiken. Men här är det du som har gjort fel. Men det är bra att du känner att du tycker att du har gjort fel. Jag fattar att det är jobbigt och sånt men du måste måste prata prata prata prata, det är det som kan hjälpa. 🥰
  /Eira
 • Försök prata med honom och förklara att det inte var meningen. Jag förstår att det är jobbigt och kanske känns det lättare om du pratar med någon annan först? Jag tror han vill vara din vän, men inte riktigt känner att han vill vara med om det känns så " fel" för honom? Lycka till, hoppas ni kan hitta tillbaka och bli vänner igen!
  /E
 • Säg sanningen. Att de inte va med meningen och du skulle skicka den till ngn annan.
  /Amano
 • De flesta skickar bilder så det är inget att skämmas för, speciellt inte för honom. Heja dig och hoppas att allt löser sig.
  /Prata med honom
 • Du borde säga att du inte menade de och berätta sanningen
  /ronaldos farsa
 • säg att det var en olycka och att du råkade klicka på fel bild och att du menade att skicka något annat till exempel en meme.
  /Fregtz
 • Hej, det var ju minst sagt jobbig. Jag tycker du ska försöka prata eller skriva med honom och berätta att du råka skicka den och att du absolut inte menade något illa eller liknande. Också att du inte vill förlora honom och vill fortsätta vara vänner. Om det inte funkar skulle du kunna testa att börja om från 0 så att säga kanske prata lite då och då sedan mer och mer med tiden. Annars kan du kanske be någon vuxen som du tycker om eller litar på om hjälp. Om du är ett barn förstås. Om ni lyckas bli vänner igen kan det också förstås vara lite stelt i början men det släpper med tiden. Jag hoppas det löser sig med tiden och att han glömmer vad som har hänt och förstår att det är jobbig men det löser sig prata med någon vem som helst.
  // tjej 14 år
 • Jag hade sagt att det inte var meningen och sen hade jag nog försökt att prata om det med honom. Han kanske blev generad och inte visste vad han skulle göra. Prata om det. Han är ingen riktig vän om han inte tar emot ett Förlåt.
  /Tjej ,13 år.

 • om du har någon kille eller tjej så kan du säga att det var till den eller kanske att det var en kompis som hade fått tag på dem via din mobil och att du inte mena det
  /Häst94
 • Skriv att det är jobbigt att ni inte är vänner och säg att du skicka fel!
  /Evelin
 • Jag tycker att du skulle kunna säga förlåt
  /anonym
 • Hej! Jag har läst igenom svaren på din situation och så här tycker jag:
  1. Om han känner sig obekväm och inte längre vill vara din vän är det helt okej, du kan inte tvinga fram en vänskap och vill han avsluta den måste du acceptera det.
  2. Börja med att be om ursäkt, inte för att du råkade skicka den, för det kan inte du rå för, men för att du gjorde honom obekväm. (Ex: förlåt för att jag gjorde dig obekväm, det var absolut inte meningen och jag vill inte dig något illa!)
  3. Försök prata ut med honom, fråga varför han är obekväm och om han är villig att försöka rädda vänskapen, lyssna på vad han har att säga!
  4. Skäms inte för att du råkade skicka nakenbild! Det är helt okej och det kommer inte göra något om 10 år! ☺️ Jag hoppas det löser sig!
  /Tjej 17 år
 • säg typ ”kolla vad äckligt, jag fick denna bilden från en konstig gubbe som addade mig”.
  //E
 • Hej! Skriv att det inte var meningen, och förklara för honom
  /Brunetten
 • Säg att du skickade fel och att du verkligen inte menade att vara obehaglig och att du helst också vill radera det som hände. Samma sak hände mig en gång fast jag var den som fick videon av misstag och jag blev jättearg, chockad och obekväm men aaa .... Du kan inte göra mer än att be starkt om ursäkt och berätta att du vill ha tillbaka din vän.
  /jobbigt
 • Försök att släppa taget en liten stund och sedan sakta men säkert närma dig honom långsamt och respektera hans vilja samtidigt som du närmar dig honom igen. Kom ihåg att oavsett vad du skickade så finns det fortfarande kvar men glöms i framtiden❤️
  /Ett lila äpple som tror att den är en katt
 • Så om du inte har sagt att det är du kan du säga att det var en av dina kompisar som ville vara jobbig med dig och skicka en fake naken bild till en av dina kompisar.
 • Åh vad jobbig sits! :( Då du verkligen bryr dig och vill behålla honom visar verkligen hur mycket denna vänskap betyder för dig. Försök prata med honom, antingen öga mot öga eller skriv ett meddelande, och berätta att det verkligen inte var meningen att skicka bilden till honom och du inte vill göra honom obekväm.
  /19 år

Mer på UMO

Artikel

Hur pratar du med andra killar om jobbiga känslor?

Tänk dig att du precis har blivit dumpad och är jätteledsen. Du skulle gärna prata med någon. Då ringer din killkompis och föreslår att ni ska gå ut. ”Om du blir riktigt full glömmer du allt!” säger kompisen.

Till toppen av sidan