Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Ska jag anmäla honom för övergreppet?

Jag blev utsatt för ett övergrepp av en kille på en fest. Föreställer mig ganska ofta vad som hade kunnat hända (våldtäkt mm) om en annan tjej inte hade kommit till min undsättning. Borde jag konfrontera den här killen? Anmäla honom så att han Inte fortsätter utsätta andra tjejer? Hjälp!
/ 16-åring

Svar

 • Det hände min syster också. Precis samma sak! Och hon berättade för mamma och pappa och tillsammans polisanmälde vi honom. Man ska inte vara rädd att polisanmäla, de finns där för dig av en anledning. Och nu i ditt fall kanske du borde tänka efter vad som skulle hända om flickan inte kommit. Ja. Du borde anmäla idioten.
  /Lyssna på mig❤️
 • Anmäl honom, eller gå till ungdomsmottagningen, någon lärare i skolan eller liknande och be dem om hjälp
  / M
 • Hej! Jag tycker absolut att du ska anmäla honom. Att utsätta någon för sexuella trakasserier är aldrig okej oavsett vad.
  /Anonym tjej
 • Hejsan, jag tycker att du borde anmäla honom! Ta med dig en kompis och prata med någon, antingen till polisen eller din närmaste um. 
  /E

Mer på UMO

Sexualbrott och sexuella trakasserier

Innehåll om sexualbrott och sexuella trakasserier.

Artikel

Stöd om du har frågor om våld, sexuella övergrepp och kränkningar

Det finns stöd att få om du har frågor om, eller blir utsatt för våld, sexuella övergrepp eller kränkningar. Du kan oftast vara anonym.

Brott och polisanmälan

Innehåll om brott och polisanmälan.

Till toppen av sidan