Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Rädd att killens föräldrar inte ska gilla mig

Hej, ja e 16 år och har nyligen skaffat grabb. Jag har aldrig tidigare haft en så seriös relation som vi har och som hållt så länge. Men problemet är att jag knappt vågar träffa hans föräldrar för jag är livrädd att de inte ska tycka om mig, jag får panik varje gång jag tänker på att prata med hans föräldrar. Har nån något tips på vad jag kan göra eller har någon vart i samma situation?
/Nervös människa

 

Svar:

 • var bara dig själv! skulle träffa min killes mormor och morfar och pressen var enorm men det gick bra, det ända du kan försöka göra är bara att vara dig själv och försöka ta det lugnt.
  /utvecklad 15-åring
 • Lugn, bruh. Var hövlig och artig så komner allting lösa sig. Bjud hans familj på middag eller fika kanske? De kommer inte att döma dig. De vet att deras son älskar dig. Jag vet att det kan vara svårt, men var dig själv. Börja prata med din kille, så kommer samtalet flyta på av sig själv.
  /You got this bruh<3
 • Hej! Jag har varit i samma situation, men det bästa tipset jag har är nog att vara trygg i dig själv. Din partner är ju kär i dig och han skulle inte vara tillsammans med dig om du var en dålig person, vilket hans föräldrar förmodligen också kommer tycka, att du verkar vara en bra partner till deras son! Var bara dig själv, artig, visa intresse för hans familj. Att du skriver in här visar ju också att bryr dig om att hans föräldrar ska tycka om dig, du verkar vara en bra partner. Hoppas detta hjälpte lite, önskar dig och din kille allt gott!
  /Inki
 • Killars föräldrar är nog bara glada att grabben träffar någon tjej över huvud taget. Var inte så nervös. Dom dömmer inte hårt, och är nog precis lika nervösa själva, över att du ska må bra hos dom. Va artig, respektfull och snäll. Det hjälper bra.
  /M
 • Tänk så här, om du undviker dom så ger du dom ingen anledning att tycka om dig. GE dom anledning att tycka om dig istället! Träffa dom, fråga hur deras dag varit, om dom trivs med deras jobb, vart dom växte upp, om dom gjort nån resa någon gång, osv. Fråga på! Svärföräldrar älskar frågor och nyfikna ungdomar.

  Visa framfötterna o ge dom anledning att tycka om dig! Det är så mycket bekvämare att ha en relation med sina svärföräldrar. Tänk bara känslan att kunna gå ner på morgonen o bre en macka utan sin partner, träffa svärfar vid kaffebryggaren i mjukisbyxor o säga godmorgon till. Så mysigt! Än o nästan smyga på väggen nerför trappan o inte göra sig hörd. Nej nej nej, våga! Jag lovar dig att det blir lättare för varje gång.
  /Em

Mer på UMO

Frågor & svar

Jag är rädd att hennes föräldrar inte ska acceptera mig

Jag är ihop med tjej från Sverige, men vågar inte gå hem till henne. Jag tror att hennes föräldrar ska tycka att jag är dålig, bara för att jag kommer från ett annat land.

Artikel

Att vara kär

Att vara kär kan vara en härlig känsla. En del personer har varit kära många gånger, andra har aldrig varit kära.

Att vara ihop

Innehåll om att vara ihop.

Till toppen av sidan