Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Jag vill hänga med kompisar utan flickvännen, men får skuldkänslor

Hejsan folket! Jo såhär står det till: Jag är tillsammans med en underbar tjej och jag älskar henne enormt mycket. Hon är verkligen det bästa som hänt mig. Men nu kommer det stora ”men:et”. Jag har alltid varit en sån simp och jag vågar aldrig säga emot eller vara elak. Mina kompisar säger att jag är för snäll mot allt och alla och de kommer bita mig i ryggen senare.

Det kanske stämmer men jag vill veta hur jag ska kunna säga att jag vill va med bara kompisar ibland, utan att känna mig elak mot min tjej. Vill oftast ha med henne i allt men ibland kan de kännas skönt att bara hänga med vännerna som innan, men utan att få skuldkänslor. Hur ska jag göra?

/Påven

 

Svar:

 • hej, det är nog bäst att du pratar med henne om det och att du vill kunna vara med dina vänner också. Om det är så att du konstant måste vara med henne och ingen annan kommer du i slutändan känna dig instängd och tröttna. Är det så att hon blir ledsen av det är det egentligen on her eftersom vi alla är våra egna människor och vi ska kunna vara med vänner utan att nån blir ledsen/sur!

  Jag själv kan fatta henne, att man vill vara med den man älskar så mycket som möjligt men samtidigt vill man ha sin egentid med sina kompisar utan ens partner. Men skriv till henne och checka då o då när du väl är med kompisarna.
  /<3
 • Jag skulle tipsa dig om att prata med henne, berätta vad du känner. Exempelvis visa vad du skrev nu i ditt brev.
  /Tjej som snart fyller 13
 • Hej kompis!! Jag tycker du borde prata med henne om det. Att du vill både vara med henne och vännerna. Men att du vill även ha ensamtid med dina vänner.
  /En tjej
 • Var ärlig, men se också till att visa din uppskattning för henne. Visa att du är genuin och fortfarande gillar att vara i hennes umgänge <3
  /F16

Mer på UMO

Artikel

Att bli dåligt behandlad i ett förhållande

De flesta tänker att de ska må bra och känna sig trygga när de är ihop med någon. Så borde det vara. Men det blir inte alltid så.

Svara varandra

Han tjatar och tål inte ett nej - är det gulligt?

Är detta beteende normalt och gulligt eller tror ni det kommer leda till att han aldrig kommer tåla nej i större situationer?

Artikel

Hur pratar du med andra killar om jobbiga känslor?

Tänk dig att du precis har blivit dumpad och är jätteledsen. Du skulle gärna prata med någon. Då ringer din killkompis och föreslår att ni ska gå ut. ”Om du blir riktigt full glömmer du allt!” säger kompisen.

Artikel

Måste killar alltid vilja ha sex?

Tänk dig att du och din flickvän sitter i soffan och myser och kollar på en serie. Du är inte alls sugen på att ha sex men det är din flickvän. Hon börjar kyssa dig och dra av dig kläderna.

Till toppen av sidan