Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Är åldersskillnaden för stor?

Hej alla, 06 här.

För några veckor sen träffade jag en tjej som jag har börjat gilla och igår frågade hon om hon kunde åka med mig i min epa. Det visade sig att hon är 14 och jag är 16. Är det kört mellan oss eller fungerar åldersskillnaden? Känns lite konstigt att kanske bli tillsammans med en som är två år yngre än mig.
/Eparaggare 16 år

 

Svar:

 • Hej! Det här med åldersskillnad tycker jag också är svårt. Jag kommer nog inte kunna svara på din fråga men jag kan skriva vad jag tänker. Ni är båda unga, en går högstadiet och den andra gymnasiet. Ni är alltså på två olika ställen i livet. För en del kanske det kan fungera men för andra kanske det är för stort mellanrum. Det kan bara ni avgöra! Tänk dock på att du är byxmyndig medans hon inte är det. Den lagen är till för att skydda er båda. Sex är såklart inte det viktigaste och kanske är det inget ni är intresserade av men det är viktigt att tänka på och känna till.
  /20❤️
 • Jag skulle säga att ålderskillnaden är helt ok. Jag är själv inte så säker på vad folkets generella åsikt på ålderskillnader är. Men jag säger att så länge man är glad (och att ålderskillnaden inte är ALLT för stor) så är det lugnt. Kärlek är kärlek, liksom. Go get her, bud.
  /Någon, 19 år
 • Jag tänker väl att de är väl inte jättekonstigt egentligen med tanke på att ni båda är i ungefär samma ålder. De är ju bara två års skillnad mellan er så det är inte konstigt alls. Önskar er båda all lycka och kärlek. :)
  // K ❤️
 • I och med att hon inte än fyllt 15 (när man blir byxmyndig) så får ni inte ligga då du är äldre än 15 och hon yngre, men att vara tillsammans är helt ok. Har själv varit i den relationen med samma ålderskillnad så tycker inte det är konstigt.
  /H
 • Tjena! Nejdå! Jag har haft en kompis som var tsm med en 3 år yngre, så det är inget att bry sig om:) kör på bara, kärlek är kärlek!
  /Anonym skummis
 • Ett två års mellanskillnad är inget större problem. Inget som bryter mot lagen, så långt jag vet… det är däremot olagligt att ha sexuellt umgänge med någon under 15 då du kan dömas för t.ex. sexuellt utnyttjande. Men en relation ser JAG inga problem i? Tror jag haha.
  /idolin
 • 2 år är helt lugnt. Många som jag känner har det så. Men du kanske ska avvakta lite med sex, men det ska nog gå bra ändå. Du behöver inte oroa dig det löser sig
  /Inte konstigt alls
 • Rent objektivt, om det är två som är 36 och 34 istället för 16 och 14, så tycker jag inte det är något problem med två år. ” Problemet” är väl det stadiet ni är i i livet. Som många sagt, du är byxmyndig och hon är inte det, men det är också lite fråga om mentalt mognande, mycket förändras i den åldern. Jag tycker inte det är fel, men var försiktig. Se till hon inte känner någon press eller så. Jag skulle också vilja se till att hon faktiskt gillar dig och inte bara är ihop med dig för att det är coolt att vara med någon som är äldre.
  /24
 • Nej tycker det är ok.
   /14 K
 • Hej! Hon inte byxmyndig för att hon är 14. Sen så är två år inte så mycket om man är t.ex. 20 år och 22, men när det gäller yngre åldrar så händer det mycket, man kanske inte vet vad man vill osv. Så det kan vara känsligt. Men så här ... vänta iaf tills hon är 15 innan ni börjar med något, om hon verkar gilla dig och du gillar henne. Sen har jag killkompisar som är ihop med ett år yngre personer, men då är de över 15. Som sagt, om ni tycker om varandra så vänta till 15 innan ni börjar något sexuellt.
  /16 kille
 • Nej perfekt skulle jag säga av erfarenhet! Alltså 2 års skillnad
  /N
 • det är skillnad om man är tonåring eller inte, men liksom när du är 22 så är hon 20 år.
  /...
 • Inte alls konstigt, det viktiga är bara att du som lite äldre inte går för fort fram (det gäller ju henne också men du fattar) du har antagligen lite mer "kunskap" om livet än vad hon har så ta det bara försiktigt och i eran takt
  /utvecklad 15-åring
 • Det är två års skillnad på mig (06) och min kille (04). Jag har alltid tyckt att två år är Max så länge man är under 20. Däremot kanske man inte borde ligga med varandra om den ena är 16 och den andra 14 eftersom hon inte är byxmyndig.
  /Tjej

Mer på UMO

Artikel

Att vara kär

Att vara kär kan vara en härlig känsla. En del personer har varit kära många gånger, andra har aldrig varit kära.

Att vara ihop

Innehåll om att vara ihop.

Till toppen av sidan