Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Pappa kollar på porr, vad ska jag göra?

För ett tag sedan såg mamma att jag hade kollat på porr, det var första gången jag kollade på det. Mina vänner pratade mycket om sex, och jag hade ingen aning om vad de pratade om, så jag kollade lite för att fatta.

Mamma blev såklart jättearg och trodde inte på mig när jag sa varför jag hade kollat. Nu, ett tag senare så har jag hittat att pappa kollar, och jag tror inte mamma vet någonting. Vad ska jag göra? Ska jag låtsas som inget, eller ska jag berätta det? Hur ska jag säga det utan att det blir stelt?
/13 årig tjej

Svar:

 • Jag tycker du ska säga till din mamma.
  /Lillemor
 • Jag tycker du ska säga till din mamma, det kan alltid vara svårt pinsamt elr jobbit för din pappas skull, med du ska inte behöva skämmas för att din pappa har de här vannorna<3
  /staystrong<3
 • Testa att prata med din pappa om det. Om du tycker att det känns jobbigt att säga det till han kan du ju skriva en lapp typ som ett brev eller ett sms.
  /16 årig tjej
 • Bli bättre på att gömma det om du inte vill att andra ska se vad du tittar på för det första. Och även om jag förstår att din mamma blev arg känns det inte riktigt rätt. Jag tror dessutom din mamma vet om att din pappa tittar. För helt ärligt, trots att det är fett obekvämt när det är ens föräldrar, men de har ju förmodligen sex med varandra, och jag ser inte varför hon inte skulle veta om det.

  Hon blev kanske arg på dig för att du är så ung, men din pappa är vuxen, så det är ju inte så konstigt. Sen kan hon ju ha sina egna anledningar att inte vilja att han eller du kollar. Om du känner att du vill prata med någon av dina föräldrar om det tycker jag du ska göra det, men du får nog också förstå att han är vuxen och att det är ganska vanligt att kolla på porr. Däremot är det obekvämt att han inte gömmer det bättre. Jag tycker inte ens barn ska behöva hitta sånt.
  /Tjej 17
 • Du måste såklart berätta till din mamma. Detta är inte ok.
  /Ai papi
 • Säg till din mamma. Sedan får de vuxna ta hand om det. Inte ditt ansvar<3
  /Anonym
 • Hej! Det är helt normalt att vara intresserad av sex i din ålder och att då vända sig till porr får att få information. Om det är något du gillar och får njutning av är det inget att skämmas över! Det är din ensak, men kanske nästa gång då tillfället kommer göra det så att familjen inte ser/ inkognito flik. Att din pappa ser på porr är nog också vanligt. Om du vill ta upp det med din mamma och känner dig bekväm att ha en öppen konversation om det, ser jag inget konstigt med det.
  /M
 • Jag har fått titta på porr hur mycket jag har velat sålänge det inte blivit ett problem för mig. Jag förstår ärligt talat inte varför din mamma reagerade som hon gjorde, själv tycker jag att det låter friskt att en individ i din ålder är intresserad i sex och sådant! Vad gäller din pappa tycker jag att du borde prata, inte bara om hans vanor utan även att du vart utskäld av din mamma pga en sådan liten sak som porr.
  /Lilla pille
 • Alla är tillåtna att titta på porr utan att bli dömda. Du kan såklart berätta om din pappa men det är samtidigt hans ensak. Du är ung och därför kanske din mamma känner sig beskyddande, men, för att förtydliga, jag tycker inte det är inget fel att titta på porr, varken för dig eller din pappa och inget som borde ses som skamligt.
  / Tjej, 16

Mer på UMO

Frågor & svar

Pappa tittar på porr - det äcklar mig

Jag har upptäckt att min pappa kollar på porr. Jag blir äcklad av det och har svårt att se honom i ögonen nu. Vad ska jag göra?

Artikel

Att titta på porr

Det finns olika anledningar till att en del vill titta på porr. Många använder det för att onanera. Vissa tittar för att de är nyfikna, eller vill lära sig mer om sex. Men det är viktigt att veta att porren oftast inte visar hur det funkar att ha sex i verkligheten.

Till toppen av sidan