Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur slutar jag bita på naglarna?

Hej alla som läser detta! Jag har ett stort problem, jag biter på naglarna. Mina föräldrar säger att jag bara ska sluta men det går inte. Jag har också börjat bli röd och lite svullen vid nagelbanden.

Det jobbiga är att mina kompisar säger att jag är äcklig osv. Finns det några bra knep för att sluta bita på naglarna???❤️
/anonym

 

Svar:

 • Hej! Det är en vana som är svårt att bryta för att man gör det av reflex. Jag lyckades sluta när jag använde en nagellack för just detta. Lacken gör att det smakar äckligt och därigenom blir man påmind. Finns att köpa på apotek, lacken syns inte på naglarna.
  /Tidigare nagelbitare
 • Hej. Jag brukar ha på mig lösnaglar eller ett medel som jag häver på naglarna så det ska smaka äckligt. Så testa det😊
  /Nagelbitare
 • Hej, 14 åring nagelbitare här. Jag har haft och har samma problem, det var värre när jag var yngre men nu så har jag börjat mer vilja ha lite längre naglar och det har motiverat mig att spara ut dom lite. När de väl är längre så biter jag inte på dom, vet inte varför men det bara blir så. Har testat nagellack med illa smak men har haft problemet att om jag rör vid munnen så kommer det för eller senare komma in i munnen och kommer smaka så illa. Alla har olika tekniker så bara testa dig fram.
  /14 åring nagelbitare
 • Köp ”medel” som du lägger på naglarna, detta gör att det smakar skit och smaken sitter kvar i 5 minuter.
  /Albin
 • Hej! Jag har bitit på mina naglar så länge jag kan minnas och är 16 år gammal nu. För mig går det i perioder med nagelbitandet, mår jag dåligt/har ångest/är stressad biter jag mer. Mår jag bra biter jag mindre. Något som hjälpt mig att bita mindre är att ha fint nagellack på så att jag inte vill göra nagellacket ”fult”.

  Vill oxå påpeka att du inte är äcklig! Alla har saker man kämpar med och det är inte schysst av dina vänner att kalla dig för äcklig!
  /16
 • Jag har samma problem men för mig hjälper det att måla naglarna eller sätta på stop och väx som finns på apoteket❤️
  /Klara 14 år
 • Typ ha ett hårband runt handleden som du rör på istället. Det finns också typ ”stress”-ringar som du kan köpa och snurra på!
  /15 årig tjej
 • Sätt på lösnaglar! Då kan du inte bita på dina riktiga naglar. Annars funkar det också att bara måla naglarna så får man mindre lust att bita på dem.
  /Har naglar som hobby
 • Hej! Var i precis samma situation som dig när jag var yngre. Mina föräldrar köpte stop och väx som skulle smaka illa, men det hjälpte inte. Jag tvättade bara bort det i smyg och fortsatte. Det som fick mig att sluta var att jag fick mitt första nagellack, med kravet att då får jag inte bita på naglarna.

  Eftersom jag tyckte det var fint och att jag inte ville förstöra det så fick det mig att sluta. Men det tar ju lite tid, man ska inte förvänta sig att man slutar på en dag, det är trots allt en vana man måste bryta och det kräver arbete. Lycka till <3
  /Tjej, 23
 • Lägg en kräm på dina naglar och om du biter på naglarna så blir det äckligt.
  /Alias
 • Hej finis<3 Mitt tips är att måla naglarna och försöka att inte bita på naglarna. Eller typ köp ett medel man kan lägga på nageln som smakar illa när man biter tror det finns på apotek. Du är inte ensam, jag biter oxå på mina naglar, men för mig brukar det hjälpa att måla naglarna.
  /17 årig tjej <3
 • hejj! jag brukar lacka mina naglar och göra dom fina, och så tänke jag bara på att inte förstör det så då låter jag dom bara vara.
  /nagelbitare
 • Det kan vara bra att ha korta naglar. Mindre att bita på! En härlig manikyr är aldrig fel. Det tar emot att bita på naglarna när de är så fina. Jag har märkt att handskar är svårare att bita igenom. Vintern är en fröjd!
  /Har läst på expressen
 • När jag var yngre så bet jag på naglarna men sen så bara poffs gjorde jag inte det. Men om du har typ fidget toys eller något skönt att hålla på med med handen lycka till.
  /Anonym
 • Ja, jag biter också på naglarna men jag har en jättesnäll kompis som slår mig varje gång hon ser mig bita på naglarna. Men man kan också testa ett medel som man smörjer på naglarna så det smakar jättestarkt och illa på naglarna när man biter på dem.
  /Noelle

Mer på UMO

Artikel

Kropp och utseende

Vem bestämmer vad som är snyggt och hur påverkas du av olika utseendeideal?

Artikel

Tio tips för att sluta röka

Har du bestämt dig för att sluta röka? Bra! Det viktigaste för att lyckas är att du själv vill sluta. Prova att följa UMO:s tio steg som hjälper dig att klara det.

Till toppen av sidan