Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Var sätter jag p-plåstret när jag solar solarium?

Fråga

Jag har p-plåster och undrar hur jag ska göra när jag solar solarium? Jag vill inte få en ljus fläck där plåstret sitter. Kan jag ta av plåstret medan jag solar, eller hur ska jag göra? 

Svar

Du vet kanske att det är skadligt för huden att sola solarium. Det ökar riskerna för hudcancer, därför tycker jag att du ska undvika det. Det är dessutom förbjudet att låta personer under 18 år sola solarium. Det är extra viktigt att inte sola solarium om du har ljus hud eller hud med fräknar.   

Du ska inte ta av p-plåstret när du solar, det ska sitta på hela tiden. P-plåstret kan sitta på höften, skinkan, magen eller utsidan av armen. Välj att ha det på det ställe du tycker funkar bäst. Du kan till exempel sätta det på skinkan om du solar med underkläder som täcker därSolar du utan underkläder får du acceptera att det blir ett ljusare område där p-plåstret sitter. 

I länken här nedanför kan du läsa rekommendationer om att vara i solen och att sola solarium. 

Mer på UMO

Artikel

Kropp och utseende

Många vill se bra ut, och tycker att det är kul att göra sig snygga. Men det kan bli jobbigt om du ofta jämför dig med redigerade bilder eller andra personer. Hur påverkas du av olika ideal? Och vem bestämmer vad som är snyggt?

Till toppen av sidan