Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Kommer förhuden alltid att vara så lång?

Fråga

Jag har ett problem med min penis. Det är så att jag har ganska lång förhud, och det kan vara lite besvärligt med vissa grejer ibland, t ex att kissa, för då går strålen snett. Kommer detta ändra sig?

Svar

Penisens och förhudens utseende kan till viss del ändra sig när du växer och utvecklas, men det går inte att säga säkert att din förhud kommer att bli kortare.

Du kan prova att dra tillbaka förhuden lite när du kissar för att strålen ska gå mindre snett. Hur mycket förhud man har är olika från person till person. En del har en förhud som täcker ollonet eller fortsätter en bit framför ollonet. Andra har mindre förhud, så att ollonet alltid är helt eller delvis bart.

Med vänliga hälsningar
Annelie Nordner, sjuksköterska och psykoterapeut

Mer på UMO

Artikel

Foton på penisen och pungen

Här kan du se foton av en penis med de olika delarna utmärkta.

Artikel

Trång förhud

Förhuden sitter över ollonet för att skydda det. Förhuden ska gå att dra tillbaka över ollonet men det kan vara svårt om den är trång, framför allt när du har stånd. Det är vanligt att förhuden är trång på barn och unga men ofta vidgas den av sig själv under puberteten eller av att du onanerar. Om förhuden fortsätter att vara trång finns hjälp att få.

UMO-podden

Hur blir sex med sned penis?

03. "Jag tänkte inte på att den var sned när vi hade sex. Det var mer, jaha den är lite sned. Det var normalt och blev normalt efteråt också."

Till toppen av sidan