Fråga

Kan jag få större penis med tabletter?

Fråga

Jag undrar om det är farligt med tabletter för att få större penis? Har kollat in det på nätet, men tror ni att det finns biverkningar?

Svar

Till att börja med funkar inte tabletterna. Vilket direkt gör att poängen med att alls ta dem försvinner. Utöver det är det svårt att veta om de kan ge några biverkningar.

Det går inte att säkert veta om innehållet är just det som tabletterna påstås innehålla. För såna här tabletter är inga godkända läkemedel. Det innebär att det inte är testat på samma vetenskapliga sätt som riktiga läkemedel är.

I bästa fall innehåller tabletterna inget som är farligt för kroppen. Men de kommer inte öka storleken på din penis. Det finns det inga läkemedel som gör. När man har vuxit färdigt har penisen fått sin bestämda storlek. Det går inte att påverka med några slags tabletter, krämer eller tillskott.

På nätet görs det reklam för alla möjliga sorters penisförstorande preparat. Många av de här sajterna kan verka väldigt övertygande och det kan se ut som det finns rekommendationer från läkare eller andra användare. Men det är bara påhittat av företagen. Inga av de där preparaten funkar, utan det är bluff.

Vi får ofta frågor hit som handlar om den egna kroppen, om hur stor ens penis är eller hur stora ens bröst är. Men vi får aldrig frågor som handlar om någon annans kropp. Vilket förmodligen beror på att det är man själv som är mest orolig för vad andra ska tycka.

Om man tycker om någon gör man det på grund av helt andra anledningar, och då blir saker som penisens eller bröstens storlek oviktigt.

Med vänliga hälsningar

Johan Nilsson, sjuksköterska

Till toppen av sidan