Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Kan jag få större penis med tabletter?

Fråga

Jag undrar om penisförstorande tabletter egentligen funkar? Och om det kan vara farligt att äta dem? Har kollat in det på nätet, men tror ni att det finns biverkningar?

Svar

Nej, såna här tabletter funkar inte. Därför är det ingen idé att ta dem. Det är dessutom svårt att veta om de kan ge några biverkningar eller inte.

Det går inte att säkert veta om tabletterna innehåller det som de påstås innehålla. För såna här tabletter är inga godkända läkemedel. Det innebär att det inte är testade på samma vetenskapliga sätt som riktiga läkemedel är.

I bästa fall innehåller tabletterna inget som är farligt för kroppen. Men de kommer inte att öka storleken på din penis. Det finns det inga läkemedel som gör. När man har vuxit färdigt har penisen fått sin bestämda storlek. Det går inte att påverka med några slags tabletter, krämer eller tillskott.

På nätet görs det reklam för alla möjliga sorters penisförstorande preparat. Många av de här sajterna kan verka väldigt övertygande och det kan se ut som det finns rekommendationer från läkare eller andra användare. Men det är bara påhittat av företagen. Inga av de där preparaten funkar, det är bara bluff.

Vi får ofta frågor som handlar om den egna kroppen, om hur stor ens penis är eller hur stora ens bröst är. Men vi får aldrig frågor som handlar om någon annans kropp. Det beror förmodligen på att det är man själv som är mest orolig för vad andra ska tycka.

Om man tycker om någon gör man det av helt andra anledningar, och då blir saker som penisens eller bröstens storlek oviktigt.

Med vänliga hälsningar
Johan Nilsson, sjuksköterska

Mer på UMO

ArtikelKropp och utseende

Många vill se bra ut, och tycker att det är kul att göra sig snygga. Men det kan bli jobbigt om du ofta jämför dig med redigerade bilder eller andra personer. Hur påverkas du av olika ideal? Och vem bestämmer vad som är snyggt?

UMO-poddenHur kan jag gilla min kropp?

27. "Jag insåg hur ovanlig bilden jag lagt upp på mig själv var. Det blev liksom en världsnyhet att jag såg ut som jag gjorde och var nöjd med det".

Till toppen av sidan