Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Är det dåligt för kroppen att onanera?

Fråga

Jag har hört att det kan vara dåligt för kroppen att onanera, och att man blir svag och sjuk. Är det sant? Kan det bli svårare att få barn om man onanerar?

Svar

Nej, det är inte dåligt för kroppen att onanera. Du blir inte svag eller sjuk. Det kan inte göra att det blir svårare att få barn. Onani är inte dåligt för din kropp eller hälsa på något sätt.

Även om du hör andra säga att det är dåligt att onanera, så stämmer inte det. Jag skulle säga att det är ett bra sätt att ha sex på. Det finns många fördelar med att onanera:

  • Det får dig själv att förstå vad du tycker är skönt.
  • Det är ett enkelt sätt att tillfredsställa din sexlust.
  • Du behöver inte ha en partner för att onanera.

Nästan alla onanerar. En del gör det ofta, andra gör det sällan. Men nästan alla gör det.

Vänliga hälsningar
Johan Nilsson, sjuksköterska

Mer på UMO

UMO-podden

Jag skäms när jag onanerar

06. "När jag var yngre kändes det fel efter att jag onanerat. Jag vet inte varför. Ingen sa att runka var dåligt. Kanske kände jag mig för ung eftersom ingen pratade om det."

Egna berättelser

Jag älskar att onanera!

När jag onanerar så är det som att jag försvinner i min egna lilla värld och jag tappar bort tiden. När jag började onanera så kunde jag inte sluta (jag började för ca 1,5 år sedan) jag såg alltid fram emot de kvällar då mina föräldrar skulle jobba sent eller de dagarna då jag var "sjuk" och dem skulle till jobbet, för det var ju då jag var HELT ENSAM. Då kunde jag titta porr med hur hög volym som helst eller stöna hur högt jag ville/kunde.

Till toppen av sidan