Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Jag blir kåt av att se nakna killar, är jag homosexuell?

Fråga

Jag tittar väldigt mycket på de andra killarna i omklädningsrummet, på deras rumpor och penisar och blir faktiskt kåt. Betyder det att jag är bög? Jag spanar in tjejer också, vad kan det här betyda?

Svar

Vad härligt att du tillåter dig att titta på och tända på andra personer, oavsett vilket kön de har. Det är vanligt att fundera över sin sexuella läggning. Jag tror att du håller på att testa din sexualitet, du känner efter och är öppen för det som händer i dig och din kropp. Fortsätt med det!

Att du tänder på killar kan betyda att du är homo- eller bisexuell. Men det är omöjligt för mig att svara på. Du kommer själv komma fram till vilken sexuell läggning du har och om du vill definiera dig på det viset.

Det kan ta tid att komma fram till vilken sexuell läggning du har och det kan förändras under livet.

Många väljer att kalla sig för homo-, bi- eller heterosexuell och tycker det är skönt att ha ett ord för sin sexuella läggning. För en del kan det också vara skönt att berätta för andra. Men en del vill inte definiera sin sexuella läggning.

Med vänliga hälsningar
Anette Gesang-Gottowt, kurator och psykoterapeut

Mer på UMO

Egna berättelser

Skrev till mamma att jag är bi

Det har funnits många tillfällen då jag skulle kunna sagt till mina föräldrar att jag är bi, men jag har aldrig fått ur mig orden. Så en kväll skrev jag en text där jag skrev hur jag kände på min dator.

Svara varandra

Hur ska jag komma ut som gay i min lilla stad?

Jag bor i en småstad där rykten sprids fort och de flesta har konservativa idéer. Bara jag pratar med en slumpmässig person så kommer det indirekt fram att den är homofob.

Till toppen av sidan