Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Jag var rädd och funderade på abort

I 9:an mådde jag ovanligt dålig. Mådde illa, hade hormonsvängningar, var ständigt hungrig, kände att det var något fel med min kropp och min mens var försenad. Efter att min mens var 2 månader försenad så beslöt jag mig för att ta tag i problemet och kolla upp det. Så jag kontaktade ungdomsmotagningen och bokade en undersökning.

Aldrig hade jag ens fått tanken om att jag kunde vara gravid, men det visade sig att en liten varelse hade bott i min mage i nästan 3 månader.

I början så var jag rädd och funderade starkt på abort. Men jag fick möjligheten att prata med ungomsmotagningen och få hjälp. Jag berättade nyheten för min pojkvän och han tog det super bra. Efteråt så berättade vi det för våra föräldrar som INTE tog det bra först, men efter ett tag började dom mer och mer acceptera och respektera mitt och min pojkväns val om att behålla bebisen.

Efter 6 månader föddes min prinsessa och jag skulle aldrig kunna leva mitt liv utan henne eller min pojkvän. Vi har fått enormt mycket stöd från både familj, släkt och vänner. Och utan hjälpen från ungdomsmottagningen från start så vet jag inte vart jag skulle stå idag.

Ta tag i det så fort mensen är ovanligt försenad eller om du tror att du är gravid och besök ungdomsmottagningen, och va ansvariga och använd skydd!! 

16-årig mamma

Mer på UMO

Artikel

Abort

Abort betyder att avbryta en graviditet. Du som är gravid bestämmer själv om du vill göra abort. Det finns ingen åldersgräns för att göra abort. En abort gör inte att det blir svårare att bli gravid i framtiden.

Till toppen av sidan