Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Jag är introvert

Hej! Jag är introvert och jag har svårt att acceptera det. När jag var yngre så hade jag en ganska stor kompiskrets och var väldigt social. Jag älskade att vara med mina kompisar efter skolan. Men under mellanstadiet började jag sakta men säkert tappa vänner. Jag blev mer och mer asocial och började mer och mer isolera mig själv. Det var ingenting som jag tänkte på utan det var något som bara hände av sig själv.

Mina föräldrar blev såklart oroliga och såg på att jag blev mer och mer asocial som en negativ grej. Just då så mådde jag allmänt dåligt. Jag hade ganska dåliga lärare och hade också inte dom roligaste klasskompisarna. På mellanstadiet tror jag inte att jag var med en enda kompis efter skolan. Varför? För att jag helt enkelt inte orkade efter en lång skoldag. Då ville jag bara hem, lägga mig i sängen och titta på youtube.

När jag började 7:an så bytte jag skola. Jag hamnade i samma klass som de flesta från min gamla skola. Just då hade jag ungefär två nära kompisar (så är det fortfarande). Det är min ett år yngre granne och min bästa kompis som inte går på min skola. Vi kan kalla henne Tilda. Jag och Tilda har varit bästa kompisar så länge jag kan minnas. Min och Tildas familj är ganska nära så vi har varit på många resor tillsammans. Bland annat en resa till Indonesien och en resa till Thailand. Vi har alltid kul tillsammans. Jag tror att om inte min och hennes familj skulle vara så nära så skulle vi tappa kontakten. Jaja, tillbaka till mina klasskompisar. Min klass består av flest tjejer, 15 tjejer och 4 killar för att vara exakt. Två av killarna spelar i hemmalaget if you know what I mean. Jag har inget jättebra band till någon i klassen för och vara ärlig. Jag har två kompisar som jag har ett hyfsat bra band till. Absolut inget bra band till men tillräckligt för mig.

Just nu så ska jag börja 8:an och trivs ganska bra på min skola helt ärligt. Jag har bra lärare, hyfsat bra klasskompisar och man jämför med på mellanstadiet, det känns som att högstadiet är lite friare, alltså att man inte har samma lärare och klassrum till varje ämne. Jag har haft det ganska jobbigt med närvaron i skolan. Jag har varit hemma typ 1 gång per vecka. Om jag ska vara ärlig så vet jag inte varför det har varit så.

Jag tror att det var bara för några månader sedan jag fick reda på att jag var introvert. Min mamma hade hittat en video på Facebook där det var en tjej som berättade hennes story och om jag ska vara helt ärlig så började jag nästan gråta när jag såg videon. Jag kände en sån lättnad eftersom jag innan hade trott att det var något fel på mig för att jag inte var som alla andra i min klass (sociala med många kompisar).

Jag och min mamma började prata om det mer och mer och kom fram till att alla är olika och det är inget man kan ändra på. Jag har lyssnat på Linus Jonkmans böcker ”Introvert - Den tysta revolutionen” och ”Själv: Kraften i egentid”. Och jag rekommenderar dem stort.

Vad mer kan jag skriva? Glöm aldrig att du inte ska vara någon som du inte är. Gör det som du tycker att du blir glad över. Om du gillar djur (som jag), var med djur. Om du är intresserad av rymden och om robotar som vi på jorden skickar till mars (som jag också är intresserad av hihi), läs på om det!! Detta var ett ganska konstigt slut hahah men jaja :) Bye:)
/Svårt att acceptera att jag är introvert

Mer på UMO

Vänskap

Innehåll om vänskap.

Artikel

Hur får man nya vänner?

Hur har du gjort för att få vänner? Dela med dig och ta del av andras tips om hur du får nya vänner.

Artikel

Hur är en bra vän?

Här kan du skicka in svar på frågan "Hur är en bra vän?" och läsa vad andra tycker.

Till toppen av sidan