Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Gangsterlivet leder ingenstans

Jag är en tjej på 16 år och har flera äldre bröder. Alla har samma problem och det började redan när vi var små. Vi bor i en förort utanför Stockholm och kommer fån Iran. Idag lever fem av mina bröder och två sitter inne. Det jag ville berätta med min historia är att droger och det så kallade tuffa ghettolivet leder ingenstans. 

I november 2020 förlorade jag min storebror till gatuvåldet. Han blev skjuten. I juli 2021 förlorade jag min tvillingbror, de var sjukt vi hade precis fyllt 16. Sen i december 2021 åkte två av mina bröder in för grovt vapenbrott och ringa narkotikabrott.

I början kanske du får mycket uppmärksamhet runt om dig om du becknar (alltså säljer) eller röker på. Man kan bli lockad av stora summor pengar. Men tro mig, det där är inget du vill ha. 

Just nu så bor jag med min underbara mamma som jag tycker är så stark person som orkar gå igenom allt de här. Mina bröder som är kvar bor också hemma, men jag vet inte hur länge jag har kvar dom.

Så till alla er som läser det här, kom ihåg att drogerna och hela gangsterlivet leder ingenstans. Du hamnar mellan fyra väggar eller två meter under marken, och din familj får komma och hälsa på en gång i veckan.

/Becca

Mer på UMO

Sorg och kris

Innehåll om sorg och kris.

Våld & kränkningar

Innehåll om våld och kränkningar.

Till toppen av sidan