Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Vill träffa nån som lyssnar och förstår

Jag känner mig ensam väldigt ofta. Det känns som att ingen förstår mig. Jag antar att de flesta känner så här då och då. Men det känns liksom som att någon aldrig har förstått mig. Jag älskar mina bästa vänner men de har aldrig riktigt förstått mig heller. Det är mitt eget fel eftersom jag inte är en så öppen person. Jag lyssnar hellre än pratar. Men ibland har jag berättat om saker jag tänkt på och försökt förklara, men de tittar bara på mig som att de inte förstår ett skit och så säger de "jaa, jag fattar". Efter ett tag slutade jag bara berätta sånt. Det var inga djupa saker jag berättade utan bara tankar jag hade ibland. Till exempel att jag undrar om djur har relationer precis som vi. Då kollar alla på mig och tror jag är galen bara för att det är sånt jag sitter och tänker på medan de sitter och tänker på vad de ska äta till middag.

Min pappa är väl den personen som förstår mig mest eftersom han är ganska lik mig. Men ändå förstår han mig inte till fullo såklart.

Det här kanske låter löjligt men jag har velat ha en pojkvän ända sen jag insåg att ingen förstår mig. Ni vet, det skulle vara skönt att ha någon man kan prata med om allt. Han kommer ju antagligen inte fatta vad jag menar precis som alla andra, men är han en bra pojkvän lyssnar han ju på riktigt i alla fall. Och jag vill även kunna lyssna på honom och hans tankar. Det här kan man ju självklart göra med en kompis eller släkting också, men det känns som att man kommer på en annan nivå av förståelse med en partner.

Jag har velat gå till en kurator eller nåt sånt ett tag nu, men vågar inte. Inte för att jag är rädd för att berätta för folk att jag går hos en kurator, men för att jag som sagt inte är en så öppen person och skulle bara vara obekväm. Jag funderar på att gå till våran skolkurator någon dag och se hur det känns. Men när ska jag ha tid med det? Och tänk om det bara blir konstigt och jag sen ser henne på skolan?

Jag mår inte dåligt över den person jag är, jag kan faktiskt säga att jag älskar mig själv (inte på ett egoistiskt sätt jag lovar). Men jag vet ju att anledningen till att jag mår dåligt är för att jag inte är öppen. Så jag vet ju att bara är jag som kan göra något åt det.

/ Bara lilla jag

Mer på UMO

Artikel

Vem kan man prata med?

Alla har det jobbigt och behöver stöd ibland. Ofta brukar det hjälpa att prata med någon. Du kan till exempel prata med någon du känner, någon som jobbar med unga eller med en stödverksamhet på nätet.

Artikel

Hur är en bra vän?

Här kan du skicka in svar på frågan "Hur är en bra vän?" och läsa vad andra tycker.

Till toppen av sidan