Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Mindfulness funkar!

Vad händer om man ger sig själv tid? Alltså verkligen ger sig tid, en fundering på sina egna tankar och känslor just nu. På bara ett halvår har jag insett hur bra allting kan te sig om man låter sig tycka och tänka som man tycker och tänker, istället för att bromsa sig själv.

Nu undrar säkert du som läser hur jag kan se på livet såhär. Låt mig förklara:

Sommar 2015. Sol och bad och en härlig grillfest. Sedan kom ett tråkigt besked, jag var tvungen att åka akut till BUP för att få hjälp mot min ångestproblematik. Där och då vill jag inget hellre än att fly! Men när sedan hösten kom såg jag en spännande dokumentär i SVT. Den heter "Mindfulness-den medvetna närvaron". I programmet berättades det om hur mindfulness-träning förändrade barn och unga, men även vuxna, till att bli mer kreativa och må bättre.

"WOW!", tänkte jag, "tänk om det fungerar för mig?". Jag gjorde en liten research på app store i min iPhone och hittade en bra app. Jag började träna mig i meditation, som sagt, och märkte oerhörda effekter på mitt mående. Inte bara att jag märkte det, människor jag har pratat med säger att de upplever att jag har blivit en gladare och lugnare person.

Vad jag vill säga med allt detta är inte att du MÅSTE lära dig att meditera för att må bra, men jag vill visa att det kan göra skillnad!

Kille, 17 år

Mer på UMO

Artikel

Vad gör du om du vill må bättre?

UMO ställde frågan "Vad gör du om du vill må bättre?". Här är några av svaren och tipsen.

Artikel

Film: Tips för att må bra

Här är några tips på saker du kan göra själv, för att må bättre.

Till toppen av sidan