Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Jag gick till kuratorn

Jag är en tjej på 13 år och har varit med om många bra saker, men också många jobbiga. Mina föräldrar skilde sig för ett år sen och sen dess till idag har jag problem. Jag har gråtit mig till sömns i två månader.

Jag har fått höra av min egna pappa att jag inte har några vänner och att ingen vill vara heller. Nu ska jag träffa min pappa varannan helg, det ska bli kul.

Jag träffade inte min pappa på ett år innan han tog kontakten med mig, men jag har aldrig gett upp hoppet om att han älskar mig. Även fast jag en kväll grät så mycket och mådde så dåligt att jag tänkte att det är bättre att jag inte lever mer och det är ändå så ingen som kommer sakna mig.

Idag mår jag inte bra men bättre, jag tog beslutet en dag att jag skulle gå till skolkuratorn. En vecka senare gick jag dit. Idag går jag inte dit för jag känner att det inte behövs och om det skulle vara nått kan jag alltid prata med min bästavän.

Tjej, 13 år

Mer på UMO

Artikel

Om dina föräldrar ska skiljas

Många är med om att föräldrar separerar eller skiljer sig. Det gör att livet förändras på många sätt, även för dig som barn. Det är ofta jobbigt att gå igenom en separation. Men även om det kan ta tid, brukar det blir bättre efter ett tag.

Att ta hjälp

Innehåll om att ta hjälp.

Nedstämdhet och ångest

Innehåll om nedstämdhet och ångest.

Till toppen av sidan