Panik - lämna sidan!

Jag har gått igenom en massa jobbiga grejer det senaste året och jag har tre saker att säga.

Ett, du har rätt att känna son du gör, du får vara arg, besviken eller ledsen, låt inte någon säga att du inte får det.

Två, det kommer att bli bättre, du kommer må bra igen, du kommer vara glad igen, glöm inte det.

Tre, sök hjälp on du har tankar på att skada dig själv, om du har självskadebeteende eller bara inte mår bra psykistkt. Prata med någon du litar på, en pojkvän, en flickvän, en kompis, en förälder, en lärare eller kanske en kurator, berätta hur du mår, sök hjälp.

Sedan har Jag en sista sak, hur jobbigt det än känns är självmord inte ett alternativ. Det är en permanent lösning till ett temporärt problem, det kommer bli bättre och du skulle vara saknad, so, stay alive, stay alive, for me.

Sam

Mer på UMO

ArtikelAtt ha självmordstankar

Ibland kan livet kännas hopplöst och det kan vara svårt att tro att det kommer att bli bättre. Berätta för någon om du känner att du inte orkar leva. Prata med någon du litar på, sök vård eller kontakta en stödjour. Det är vanligt med självmordstankar och det finns bra hjälp att få.

UMO-poddenTips till dig med självmordstankar

57. "Det är en vanligt att tro att alla kommer få det bättre om man inte finns. Det är normalt att tänka så men det är inte sant".

Att ta hjälp

Har du något du funderar på eller är orolig över och behöver hjälp med? Det kan till exempel vara något med kroppen, något hemma eller i skolan. Då kan du få hjälp från någon som är van att hjälpa till med såna grejer.

UMO-poddenSjälvskadebeteende - hur slutar jag?

44. "Jag trodde det var omöjligt att sluta, men det gick. Nu mår jag bra."

Till toppen av sidan