Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Jag blev frisk från ätstörningen

Hej,

jag är en kille på 16 år som har haft en fantastik uppväxt med bra familj och trygghet. Jag växte upp på en bondgård och har alltid gillat att leka med vänner och ha kul. Jag mådde fantastiskt bra mellan 0-9 års ålder, hade högt självförtroende och var sugen på livet.

Sedan vid 9 års ålder så började jag sluta äta och springa i stort sätt hela tiden. Jag tappade tron på mig själv och trodde jag var tjock. Jag blev inlagd och de tvingade i mig näringsdryck och tvångsmatade mig.

Jag blev ganska snabbt frisk och kunde ta mig ur eländet. Jag började sedan träna pingis och golf och blev extremt duktig och begåvad, är klubbmästare för två år i och bor mitt på en golfbana och har 5 i handikapp.

Jag mådde väldigt bra under högstadiet och klarade mina betyg galant utan att plugga, jag hade många vänner och kände mig älskad och omtyckt. Jag kände mig som kungen. Jag uppträdde på skolavslutningen och rockade på med Summertime blues och allting kändes extremt härligt. Jag utvecklade mig verkligen positivt. 

Mer på UMO

ArtikelVad är ätstörningar?

Tänker du väldigt mycket på din kropp och på vad du äter? Du kan ha en ätstörning om det påverkar ditt liv mycket.

ArtikelFå hjälp med ätstörningar

Det går att bli av med ätstörningar, och må mycket bättre. De flesta behöver hjälp för att bli bra.

UMO-poddenHar min killkompis en ätstörning?

14. "När jag hade en ätstörning försökte kompisar prata med mig men jag förnekade. Jag sa att jag redan ätit eller att jag ätit stor frukost. Därför tycker jag att man som kompis ska prata med en vuxen."

Till toppen av sidan