Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Mobbad på nätet av kompisar

Det var för ungefär 1,5 år sedan jag blev utsatt för "cyberbullying". Mobbning på internet. Det började då med att en okänd kille började skicka vänförfrågningar och sånt, men jag svarade inte på det. Min kompis skrev på chatt att jag skulle adda honom, den anonymna, för han tycker du är gullig, vill du blir ihop? Ja svarde nej minst 10 gånger.

Dagen efter gick jag till skolan och min kompis som vi kan kalla för "X" undrade om nån hade skickat vänfråga till mig, och jag svarade ja. Tydligen hade den okände killen också frågat chans på min kompis X. Vi två funderade mycket på vem den okände killen var. Vi två kom överens om att vi skulle svara ja båda två, så vi kunde få reda på något mer om honom. Så dagen efter svarade jag "ja" till honom och han bara "när ska vi träffas snyggis ?"

Men efter en stund fick jag reda på att X hade inte svarat Ja till till den okände killen för att hon ville inte länge. Så jag ångrade att jag svarade ja, och skrev till den okände killen att jag menade nej. Men då skrev han på sin Fb att han är inte singel länge, för att han älskar mig.

Jag kunde knapp säga något, jag blev chockad. Allt jag tänkte på var det, jag blev så ledsen. Jag skrev till honom att jag ville inte vara ihop med honom på flera meddeladen, minst 60. Men jag fick inget svar.

När jag gick till skolan så alla bara "ÄR DU IHOP MED HAN?" Min bestie som vi kan kalla för "B" sa "någon i sjuan säger att du är en fjolla för att du är tillsammans med nån du inte är tillsammans med. Jag mådde så jävla illa.

Dagarna gick, då var det redan sommarlov. Jag försökte nå den okända killen, men jag fick inget svar. På midsommar skulle jag till min mormor, jag satt där och bara tänkte på den okände killen, att han gjorde så mot mig. Och mina vänner addat honom på fb, så de kunde se det. Jag ville bara gråta, jag ville dö. Men jag kände att jag kan ju inte dö.

Så efter sommarlovet, så alla börjar HAHAHA du är tillsammans med han okände. Jag skämdes rejält. Mitt liv var förstört, jag mådde sämre för varje dag, jag grät ibland och bara vill tar självmord. Min bestie b gav mig sitt fb-lösen och användarnamn, och när jag loggade in såg jag att hon och Iz skrev " vi borde inte göra det mot henne".

De var DEN OKÄNDE! De gjorde så mot mig och X! Dagen efter frågade jag"B" om hon visste vem den Okände var, hon sa nej hon lovade. Senare berättade jag att jag hade sett vad hon skrev med Iz, att jag visste att hon mobbade mig. Vi pratade om det och till slut förlät jag henne för att livet är för kort, men självklart är jag fortfarande arg på henne.

Men vad ska man göra? Vi skulle hålla en hemligt att inte berätta för IZ att jag visste om att det var de. Jag ville berätta för X, men jag vågade inte för X är typ jättebra vän med IZ . Så jag vågade inte förstöra deras vänskap.

Några månader senare berättade jag och B för Iz att jag visste allt. Hon började säga att det var B's förslag. Hon skämdes. Ja. Jag frågade om Iz och B har kvar användanamnet till den okände killen men de hade glömt, så det inlägget är kvar för alltid.

Det är svårt att leva. Jag funderade på att ta livet av mig. Men det är bara kämpa! Ett Tips: GE ALDRIG UPP, TÄNK PÅ ERA NÄRMASTE, er familj. Mobbing är hemskt! Var stark!

Jag ochså försökt att anmäla inlägget på Fb för jag mår så illa varje gång jag ser att det är kvar.  

GE ALDRIG UPP !

Anonymis

Mer på UMO

Artikel

Vad är mobbning?

Det är mobbning när någon blir dåligt behandlad flera gånger av samma personer. Ibland är mobbningen brottslig. Den som blir mobbad har rätt att få hjälp att få stopp på mobbningen. Och den som mobbar kan få hjälp att sluta.

Artikel

Om du blir mobbad

De flesta mår dåligt av att bli mobbade. Mobbning kan påverka dig så mycket att du börjar undvika situationer där mobbarna finns. Men ingen ska behöva gömma sig för att andra mobbar. Du har rätt att få hjälp så att mobbningen slutar.

Till toppen av sidan