Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Jag blev mobbad på internet

Det var för ungefär ett halvår sen allt startade. Jag hade precis skaffat kik och jag joinade massor utav grupper och bråkade med ganska många, fick även många nya vänner. På nätet hade jag chans att vara den som jag inte kunde vara i verkligheten.

Det började med att jag bråkade lite med en kille som var några år äldre än mig. Jag minns inte riktigt hur det började. Han kallade mig saker, jag kallade honom saker. Men så blev det bara värre och värre. Han berättade om mig för jättemånga, beskrev mig som "den största horan i världen" och jag fick allt mer meddelanden från olika konton, både anonyma och oanonyma.

Jag vet inte vart alla kom ifrån, men tillslut var det kanske 20 personer som ständigt skickade mig meddelanden och skrev saker som "ta livet av dig", "jävla hora", "kommer komma hem till dig". Fick även massor utav hot, som att de skulle redigera in min bild i en porrfilm och lägga ut på youtube, åka förbi mitt hus på natten, kontakta mina föräldrar osv.

Bara en dag efter att jag fått meddelandet om att de skulle kontakta mina föräldrar fick min pappa ett samtal från ett dolt nummer. De berättade för honom vilken hora hans dotter var, och massor av fler saker som jag inte vet om.

Jag minns speciellt en gång då jag var på g med en kille. Han gillade mig och jag gillade honom, allt var jättebra. Men så fick dom reda på att det. Dom sökte upp hans kik och spammade honom med meddelanden, där de skrev saker som "om du är med henne är du också en jävla horunge", "hur kan du vara med henne, hon är störst horan" osv osv. Tror ni han orkade med det? Var allt skit han fick värt det bara för att han skulle få va med mig? Nej, det var det inte. Han bad mig att dra åt helvete och sedan försvann han.

Han var inte den enda som fått skit för att ha varit med mig. Mina 2 bästa vänner (även mina enda vänner) fick också meddelanden, likadana som killen fick. "Är ni med henne är ni också bara jävla horungar". Dom fick även massor utav hot likt dem jag fick. Den ena orkade inte mer och ville inte vara min vän mer. Och jag förstår henne så väl, för det de gjorde var verkligen brutalt.

En utav de tjugotal mobbare som fanns, var det en som fejkade min identitet. Jag vet inte vem och kommer antagligen aldrig att få reda på. Hen gjorde ett kik-konto i mitt namn och med en bild på mig. Den skrev till den som hade mobbat mig värst, och skrev att "jag" hade haft sex med 20 personer. Han screenade det och spred till ALLA. Och då menar jag verkligen ALLA. Mobbarna, personer i min skola och klass, alla mina vänner, alla.

Nu har mobbningen lugnat sig lite, men jag går fortfarande runt och är rädd varje dag. Dom vet alla vart jag bor, mitt namn och efternamn. Jag vet inte vad de kommer att göra härnäst eftersom jag vet att alla saknar spärrar och kan gå hur långt som helst för att få mig att må så dåligt som det går.

Om denna text publiceras vet jag att någon utav dessa 20 personer antagligen kommer att hitta den, sprida och skratta åt. Men det kan jag ta, för jag vet att denna text kan hjälpa andra i samma situation. Jag vill att de ska veta att de inte är ensamma i det, vilket jag trodde när jag var utsatt. Men så är det inte.

Anonym

Mer på UMO

Artikel

Om du blir mobbad

Du som blir mobbad kan må väldigt dåligt på grund av det. Du kanske undviker personer och platser där mobbningen sker. Men ingen ska behöva gömma sig för att andra mobbar. Du har rätt att få hjälp så att mobbningen slutar.

Artikel

Polisanmälan

Har du blivit utsatt för brott eller sett något brottsligt? Du kan göra en polisanmälan på flera olika sätt. Ju snabbare du anmäler, desto bättre.

Artikel

Vad är dina tips till någon som blir mobbad?

Har du blivit mobbad? Vad gjorde du för att må bättre? Dela med dig av dina tips eller läs andras.

Till toppen av sidan