Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Berätta direkt om sexuella övergrepp!

Hej! Sara heter jag. När jag var 12-15 år blev jag våldtagen ca 40 gånger av en man. Jag vågade inte berätta för någon. Jag led i flera år. Levde som i en dvala. Undvek allt som kunde påminna om honom. Undvek till exempel se på tv, duscha utan kläder, gå ut utan luva och keps och glasögon osv.. förträngde det så gott jag kunde.

För fyra månader sen blev jag inlagd på vuxenpsyk. Jag är nu 20 år och berättade. Berättade om alla övergrepp, vem han var och allt han gjort. Då han jobbar inom vården så tog chefen kontakt med hans chef och han blev avstängd och är nu under polisutredning.

Det jag vill säga med det här är snälla, om du är med om något du tycker inte känns okej, oavsett om personen i fråga har hotat dig eller inte, så snälla, berätta. Jag vet hur det är att bära på det ensam. Jag vet vilket helvete det är att vara med om det, och sen inte kunna berätta för någon.

Jag vet hur det är att känna skammen, att gråta sig till söms och skrika av panik. Men jag lovar dig, ingenting blir bättre av att du inte berättar. Så har du en vän, en släkting eller någon annan du litar på, berätta. Ingenting är ditt fel. Tack.

/Sara

Mer på UMO

Svara varandra

Ska jag anmäla honom för övergreppet?

Borde jag konfrontera den här killen? Anmäla honom så att han Inte fortsätter utsätta andra tjejer? Hjälp!

Till toppen av sidan