Panik - lämna sidan!
UMO-podden

Textversion av UMO-podden: Wilmas tankar "Det var svårt att göra slut när han mådde dåligt"

Den här sidan finns för dig som har nedsatt hörsel eller av någon annan anledning föredrar att läsa istället för att lyssna på UMO-podden. Du kan också läsa samtidigt som du lyssnar.

Musik startar och fortsätter i bakgrunden

Wilma:

– Jag gjorde slut med min pojkvän i september. Och det var femte gången vi gjorde slut, och förhoppningsvis även sista gången. 

När vi träffades var det som ett bombnedslag av känslor. Vi träffades hela tiden och ... vi kunde liksom inte bli mätta på varandra.

Och sen när tiden gick så började jag märka mer och mer att nånting inte stod rätt till. Och det började gå väldigt lång tid mellan gångerna han hörde av sig eller svarade på mina meddelanden.  

Jag blev ofta klickad när jag ringde honom och ... blev ofta väldigt väldigt orolig att det hade hänt nånting. Kunde till och med skriva till hans föräldrar och fråga om han var okej för det kunde gå en vecka innan jag fick nåt livstecken överhuvudtaget. 

När han väl svarade fick jag som svar att han inte använt sin mobil för att den gav honom ångest. 

Vi pratade väldigt mycket om hans känslor och mående. Han sa saker som att han inte kände att han kunde leva utan mig, att jag alltid finns där för honom, och att jag hjälpte honom när han mådde dåligt, och att jag tog hand om honom, och allting i den stilen. 

Det var mitt första förhållande när jag var tillsammans med någon som var deprimerad. Och ... det var väldigt svårt. Och jag ringde till ungdomsmottagningen och bad om hjälp, frågade om jag kunde boka en tid åt honom hos en kurator och ... Jag stannade inte ens och funderade på ... om jag mådde bra i den här relationen.

Och jag kände lite att jag kan inte lämna honom för han kommer inte klara sig utan mig. Och då var jag tvungen att klippa kontakten och säga ifrån mig ansvaret av att vara hans stöttepelare. Och bara hoppas att han till slut kom fram till att han behövde professionell hjälp, eller, i alla fall prata med någon.  

(Suckande utandning) ... och nu har det gått några månader och ...  jag känner mig fri och jag känner att jag för första gången på väldigt länge kan tänka på mig och bara mig. Och även om det kanske låter själviskt så är det väldigt väldigt skönt. 

Musikjingel

Killröst:

– Du har lyssnat på en podd från UMO. Där kan du som är mellan 13 och 25 år få svar på dina frågor om sex, hälsa och relationer.

Till toppen av sidan