Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Jag gillar inte fysisk beröring, men vill inte såra nån, hjälp!!

Hej alla, jag är en tjej som inte tycker om fysisk beröring, inte på något sätt. Till och med ett handslag eller en kort kram eller high five. Jag gillar den inte alls, varken med killar eller tjejer.

Hur kan jag berätta eller visar det för dem utan att såra deras känslor? Speciellt när de kommer med stor positiv energi efter att ha gjort mål. Vid corona-tiden brukade jag säga att jag var rädd för corona, men nu säger de själva att det inte finns något corona längre, varför vill du inte ha high five? Det jag gör är hight-five, men utan att låta händerna träffa varandra. Det verkar kanske konstigt eller oartigt, men jag kunde inte hitta ett bättre sätt.

Finns det fler som känner likadant? Jag hoppas kunna dra nytta av era erfarenheter. Tack på förhand!

Svar:

  • Jag känner flera som inte gillar närhet och det är helt ok! Det är inget fel alls. Om du känner dig ok med det så kan du förklara för de att du inte gillar det, om de är bra personer så respekterar de det.
    /L
  • Vet du varför du inte gillar fysisk kontakt? Är du rädd för bakterier eller är det mer att det känns obekvämt för dig? Jag tror det finns många som är obekväma med beröring men som har vuxit upp med att "det är oartigt att inte kramas" eller liknande, men jag tycker inte det är så. Jag tycker du ska försöka berätta för folk att du inte vill bli rörd, det kanske känns bättre att ha en målgest eller liknande som inte är fysisk kontakt? Personligen skulle jag bli glad ifall någon berättade för mig hur de vill eller inte vill ha fysisk kontakt, så man inte kramar personen och gör dem obekväma.
    /Tjej 19
  • Hej hej min kompis blev kysst fast hon inte ville och efter det så blev hon som du känner nu. Hon berättade verkligen bara att hon inte känner sig bekväm och att det får henne att tänka på trauman. Jag vet inte om du har något tidigare trauma men den som inte respekterar att du inte vill ha fysisk kontakt är ju galen. Jag tror inte att någon kommer att ta illa upp. Vet inte om detta hjälpte men försök bara förklara för personer att du föredrar att inte ha någon fysik kontakt
    /…

Mer på UMO

Vänskap

Innehåll om vänskap.

Artikel

Ångest

Nästan alla känner ångest ibland. Du kan få hjälp om ångesten gör livet jobbigt för dig.

Till toppen av sidan