Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Ska jag testa att röka på?

Min pojkvän röker på, och vill att jag ska testa med honom. Jag har sagt nej ett antal gånger men han skyller på att jag lika väl kan testa eftersom jag dricker alkohol och röker tobak. Vad ska jag göra?

Och hur ska jag få honom att sluta?

/Anonym

Svar

 • Bra att du säger nej. Du måste inte röka bara för att han säger det. Att röka är farligt. Han kan inte bestämma att du ska röka på. Du får inte ge dig. Vill du inte - håll fast vid det.

  Jag vet inte hur eran relation är men om han blir jobbig och otrevlig kanske du borde göra slut, men det är det du som avgör. Berätta för honom att du tycker det är jobbigt när han tjatar. Slutar han inte så är han inte juste. 
  /En människa
 • Tänk efter, är han verkligen den rätta pojkvännen om han försöker att förvandla dig till en knarkare? Om man försöker att påverka sin flickväns hälsa negativt så är man nog inte kär på riktigt, ta inte illa upp men i det här fallet så måste du göra slut med killen.
  /Alexander
 • Börja absolut inte röka på bara för att han vill det! Du kan alltid prata med en förälder eller någon annan. Du kan också prata med honom om hur du känner. 
  Lycka till och stå alltid upp för dig själv! :) 
  /tjej 16
 • Säg ärligt nej 😊 Om han inte respekterar det gör då slut eller fråga honom varför han tycker det är så viktigt!
  /Anonym
 • Han får helt enkelt acceptera ditt val. Om han fortsätter att pressa dig så fortsätt sig nej. När det kommer till att få din pojkvän att sluta, så kan du bara säga vad du tycker. Vad jag har lärt mig är att man inte kan få någon att ändra på sig om det inte kommer från den själv. Inget roligt svar kanske, men hoppas det löser sig. Kram
  /Anonym

Mer på UMO

UMO-podden

Jag vill sluta med cannabis, vad ska jag göra?

69. "Jag ville ha ett bättre liv. Jag var trött på att min liv styrdes av droger".

UMO-podden

Henkes tankar: ”Drogerna stängde av känslorna”

63. Henke berättar om vardagen på behandlingshemmet, tiden då han använde droger och tankarna om framtiden.

Egna berättelser

Jag testade LSD och snedtrippade

När jag började få en snedtripp gick allt jätte långsamt o allt ljud ekade o tillslut visste jag inte var jag va eller vad jag hette.

Till toppen av sidan