Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur ska jag passa in när alla andra dricker?

Varför känns det som om ALLA tonåringar dricker? Jag vet att det inte är så men det känns som att det är mer normalt att göra det på fester och liknande än att inte göra det. Mina vänner dricker, mina vänners vänner dricker när det är fest och det känns som om jag är konstig som inte gör det. Jag vill inte dricka eftersom det skadar kroppen och så vidare men snart orkar jag inte alla frågor som "Va? varför dricker inte du?" och "Har du ens aldrig provat?" och dömmande blickar. Jag vill också passa in. Är jag konstig eller kan någon relatera? Ska jag börja dricka för att passa in? Jag vill inte vara utanför men samtidigt inte skada mig själv heller. Hjälp?!
/Tjej 16 år

Svar:

  • Var bara dig själv.
    /Ebbisen
  • Gör aldrig något du inte vill. Jag är 20 och har aldrig druckit alkohol för att passa in. Jag tycker nästan det är lite coolt att inte dricka och bli full och sånt skit som de flesta andra gör. Det är du som känner dig utanför, du behöver inte vara utanför bara för att du inte dricker, du kan prata lika mycket och ha lika kul ändå och för Guds skull... Bry dig inte om vad andra tycker om att du inte dricker, de är antagligen bara avundsjuka på att du klarar av att stå emot det och vara nykter. /tjej 20 år
    /Mathilda
  • Jag är 20 år och började dricka när jag var 15. Jag blev full någon gång och ogillade det, och ogillar det fortfarande. Alla mina kompisar drack och de drack varje vecka och jag kände mig också utanför. Jag hoppades att alla frågor som folk ställer försvinner när man blir vuxen. Men icke-sa-nicke. Folk ställer fortfarande frågor "varför dricker inte du?" eller (när jag tar en cider tex) "Men va, ska Vilma dricka?" och retas lite. Så mitt tips är att 1. BE YOU. 2. Ställ motfråga tillbaka: "nej, vadådå?", "nej, och vad gör de? har lika kul ändå". Ibland vill människan som frågat mig börja diskutera om det och då brukar jag alltid förklara att man inte måste dricka bara för alla andra gör det, det är bara töntigt i min mening. Och majoriteten blir paffa för att där faktiskt finns folk som inte gör som alla andra. Drick om du vill, drick inte om du inte vill. De löser sig, stå på dig! :)
    /Vilma

Mer på UMO

Artikel

Att dricka alkohol

Alkohol är ett ämne som finns i olika drycker. Många personer dricker alkohol för att de tycker att det är gott eller trevligt. Men alkohol kan också skada kroppen, och du kan få problem om du dricker mycket eller ofta.

Till toppen av sidan