Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Vågar inte prata under sex!

Jag vågar inte prata under förspel eller sex. Det känns ”stelt” och ”läskigt”. Nån som känner samma och va borde jag göra?
/Jacke

 

Skriv ditt svar

Svar: Hej! Tänkte mest bara säga att det kan vara bra att prata om vad man gillar och ogillar när det inte gäller så att säga. Eller som en del av förspelet. Annars brukar praise/komplimanger funka! Bonus ifall de inte har med utseende och göra utan mer som positiv feedback som partnern gör bra. Signatur : AnonymHej! Tänkte mest bara säga att det kan vara bra att prata om vad man gillar och ogillar när det inte gäller så att säga. Eller som en del av förspelet. Annars brukar praise/komplimanger funka! Bonus ifall de inte har med utseende och göra utan mer som positiv feedback som partnern gör bra. Signatur : Anonym

 • Att prata gör det mycket mer sexigt
  /F
 • Hej! Tänkte mest bara säga att det kan vara bra att prata om vad man gillar och ogillar när det inte gäller så att säga. Eller som en del av förspelet. Annars brukar praise/komplimanger funka! Bonus ifall de inte har med utseende och göra utan mer som positiv feedback som partnern gör bra.
  /Anonym
 • Hej Jacke. Jag kan föreställa mig att det kan kännas stelt och läskigt om man är oskuld eller inte är helt van med personen. Sex är ju väldigt intimt och sårbart att visa sin kropp sådär för någon med tillit till varann. Alltså jag tänker att man brukar inte, iallafall inte jag, prata så mycket under varken förspel eller sex för man är så upptagen av att vara i nuet och njuta av det som pågår men sen är det ju alltid viktigt att fråga om tillåtelse om olika moves hos den andra och man behöver inte säga så mycket utan bara: får jag? Är det okej? Känns det bra? Lite då och då om du är osäker på personens signaler och kroppsspråk.
  /Nån
 • Jag och min kille brukar skriva med varandra ibland om vad vi gillar och inte gillar som den andra gör. Då behöver man inte fråga lika mycket under tiden utan då vet man sen innan vad den andra gillar och inte. På så sätt blir det inte lika stelt heller så om du har en tjej/kille som du legat me o ni brukar skriva med varandra så rekommenderas detta stort! Annars säger jag bara kör på o försök prata lite men inte hela tiden. Om personen inte tycker om det så får ni komma på något annat men det är mitt bästa tips!
  /Tjejpolare 16 år
 • om du tycker att det är stelt att säga något lite mer snuskigt så kan man alltid ge personen komplimanger, det brukar alltid vara uppskattat. vi tror på dig jacke
  /20
 • Det kommer nog inte naturligt för någon. Många av oss har ju sett hur porrskådisar pratar med varandra, men det är ju just skådespel och inget annat. Prata med din partner & förklara hur du känner, fråga om det är ett måste för att hen ska bli upphetsad. Om personen t.ex. vill bli dominerad finns det andra sätt - hållning, grepp, piskor och mycket mer. Det underlättade mycket för mig att ha klart för mig vilken sorts prat min partner ville höra, och att det inte var sådär jätteviktigt i slutändan. Fundera ut vad du kan säga i förväg så det inte blir helt blankt när ni ligger där - det finns ju mycket annat att tänka på i stundens hetta.
  /Farbror Melker
 • Måste du prata när du har sex? Om det känns stelt och läskigt att prata, varför besvära dig med att försöka? Då kanske du inte kan njuta av/fokusera på sexet lika mycket. Är det för att det känns stelt när du är tyst? Är det för att du tror att din partner skulle uppskatta prat? Fråga även: Varför är det läskigt? Lider du av någon form av scenskräck? Bara föreställ dig att publiken är helt naken! (Jk) Scenskräck är något som man bara kan bli av med genom träning. Om du inte vet vad du ska säga:

  Förslag 1. Ge henne/honom utbroderade komplimanger. Tex. "Du är så underbart underskön" eller "Jag blir kåt bara av att se ditt vackra ansikte" istället för "å va' fin du e".

  Förslag 2. Lär dig ett språk din partner inte kan och träna på raggningsrepliker. Att tala på ett annat språk än ditt modersmål är ett sätt att distansera dig från vad du faktiskt säger och det är ingen fara om du säger fel, bara du säger det sexigt. På så vis behöver du inte tänka för mycket på vad du säger, men du säger ändå någonting. Alternativt kan du,

  Förslag 3. Sätta på romantisk bakgrundsmusik som kompensation för tystnaden. Om du inte vet vad du ska säga och inte är så kvicktänkt, fokusera på vilken "energi" dina ord har. Tex ändra ditt tonläge och röst för att uttrycka känslan och fokusera mer på det än vad du faktiskt säger. Man kan säga nästan vad som helst och låta sexig med rätt ton, betoningar och sätt att tala.
  /Det kallas "tillgänglig", inte "singel" 🗿
 • Hej! Man ska helt enkel bara vara lugn och bekväm med den personen man är med, man behöver inte vara rädd för att säga det för att det finns många som känner samma sak. Försök utmana dig själv att säga det när du kommer in på ett förspel med någon du gillar. Ha en bra vibe innan man kommer in på Förspel, snurra flaskan spela kort osv. Jag har haft det flera gånger att inte kunna säga det men nu så kan jag säga det och är mer och mer självsäker så det skadar inte att försöka :)
  /99an
 • har aldrig haft sex pga min unga ålder som 13 åring men jag tänker att det kanske är bra att prata me den som du ska ha sex med innan om d och ksk känner hon samma och att ni kan prta om d?
  //anonym 13 åring

Mer på UMO

Artikel

Berättar ni när ni är nära orgasm?

Man har ju sett i porr att personerna brukar säga när de närmar sig. Men ska man göra så  på riktigt? Hur gör ni?

Svara varandra

Hur hade ni sex första gången?

Munsex eller smek/petting? Eller låg ni också, alltså hade ni samlag? Hur gjorde ni och hur blev det?

Svara varandra

Hur vill ni få brösten smekta?

Vill ni med fitta att man tar på era bröst när man har sex, till exempel när man fingrar? Hur vill ni i så fall att man smeker och stimulerar? Vad är skönt?

Svara varandra

Jag är tjej och porrberoende - hur slutar jag?

Jag har jättesvårt att bli kåt med min pojkvän, jag är attraherad av honom men jag blir inte våt och jag måste nästan kolla på porr på toan innan vi ska ha sex för att komma igång. Detta suger.

Svara varandra

Vad finns det för alternativ till dildo?

Vad finns det för alternativ till dildo om man inte kan/vill köpa en?

Svara varandra

Mår dåligt av att min kille tittat på porr

Jag har svårt att släppa tanken att han har tittat på andra tjejer. Jag jämför mig med tjejerna han har tittat på.

Svara varandra

Var skaffar ni med liten kuk kondomer?

Var får ni med liten kuk era kondomer? Tänkte skaffa tjej men man måste ju vara lite förberedd.

Svara varandra

Måste jag suga av min kille?

Jag vill återgälda njutningen han ger mig, men jag vet inte hur jag ska göra det på ett bra sätt? Jag vill inte heller att han ska känna skuld för att jag smått lider av att suga av honom.

Svara varandra

Han vill höra om mitt tidigare sexliv

Jag har precis träffat en kille. Han har frågat mig om mitt förflutna angående hur många jag har legat med innan honom.

Svara varandra

Har aldrig fått orgasm - vad gör jag för fel?

Känns som jag provat allt: inne i slidan, utanför, klitoris, stimulera brösten samtidigt, duschtrycket, duschtrycket med kallt vatten (närmaste jag varit), och i princip allt fast jag har sextat med min kille samtidigt.

Svara varandra

Hon vill ha lampan släckt under sex, men jag vill se

Min tjej vill inte visa sin slida för mig. Hur känner andra tjejer? Har det hänt andra killar?

Svara varandra

Var gömmer ni kondomer?

Jag har ingen aning om vart jag kan gömma kondomerna? Har ni tips?

Svara varandra

Stönar ni när ni har sex?

Brukar ni stöna mycket när ni har sex?

Egna berättelser

Jag och bästisen sög av varandra

Det var där det hände, jag sover vanligtvis naken och det hade jag tänkt göra denna gång också men då ser Danny mig naken ...

Svara varandra

Hur fingrar man en tjej?

Hur gör ni när ni fingrar en tjej? Och hur vill ni tjejer att man gör för att det ska vara skönt?

Svara varandra

Ska jag bryta mitt löfte att inte ha sex?

Ofta runkar jag för att få bort kåtheten men ibland vill jag ha "mer".

Svara varandra

Kan man må bättre av att inte runka?

Jag har som mål att inte runka eller kolla porr denna veckan. Vill testa och se om mitt mående påverkas på ett positivt sätt.

Svara varandra

Jag är tjej och får orgasm för snabbt, har ni tips?

När vi hånglar och är på väg till att ligga så kan det räcka med att han trycker sitt ben mot mig och jag får en orgasm. Vilket jag tycker är extremt jobbigt då jag tappar all lust att ha sex.

Svara varandra

Hur man har sex bakifrån?

Jag har fått en fråga från min tjej att köra bakifrån men då jag är oerfaren tycker jag det är svårt att hitta rätt och ens nå in i henne.

Egna berättelser

Tankar om könsidentitet gjorde sex omöjligt - men nu funkar det

Jag gav upp helt enkelt och tänkte att jag var dömd att leva ensam resten av mitt liv. Men så lärde jag känna en person som förändrade allt.

Egna berättelser

Sex första gången - jag var inte tillräckligt kåt

Vi bytte positioner massa gången men inget fungerade. Han började tappa ståndet så jag gick ner på honom, men när han sedan försökte trycka in den igen kändes det nästan som att den böjdes. Efter en stund slutade vi och klädde vi på oss.

Till toppen av sidan