Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Vågar inte prata under sex!

Jag vågar inte prata under förspel eller sex. Det känns ”stelt” och ”läskigt”. Nån som känner samma och va borde jag göra?
/Jacke

 

 • Tänkte mest bara säga att det kan vara bra att prata om vad man gillar och ogillar när det inte gäller så att säga. Eller som en del av förspelet. Annars brukar praise/komplimanger funka! Bonus ifall de inte har med utseende och göra utan mer som positiv feedback som partnern gör bra.
 • Att prata gör det mycket mer sexigt
  /F
 • Hej! Tänkte mest bara säga att det kan vara bra att prata om vad man gillar och ogillar när det inte gäller så att säga. Eller som en del av förspelet. Annars brukar praise/komplimanger funka! Bonus ifall de inte har med utseende och göra utan mer som positiv feedback som partnern gör bra.
  /Anonym
 • Hej Jacke. Jag kan föreställa mig att det kan kännas stelt och läskigt om man är oskuld eller inte är helt van med personen. Sex är ju väldigt intimt och sårbart att visa sin kropp sådär för någon med tillit till varann. Alltså jag tänker att man brukar inte, iallafall inte jag, prata så mycket under varken förspel eller sex för man är så upptagen av att vara i nuet och njuta av det som pågår men sen är det ju alltid viktigt att fråga om tillåtelse om olika moves hos den andra och man behöver inte säga så mycket utan bara: får jag? Är det okej? Känns det bra? Lite då och då om du är osäker på personens signaler och kroppsspråk.
  /Nån
 • Jag och min kille brukar skriva med varandra ibland om vad vi gillar och inte gillar som den andra gör. Då behöver man inte fråga lika mycket under tiden utan då vet man sen innan vad den andra gillar och inte. På så sätt blir det inte lika stelt heller så om du har en tjej/kille som du legat me o ni brukar skriva med varandra så rekommenderas detta stort! Annars säger jag bara kör på o försök prata lite men inte hela tiden. Om personen inte tycker om det så får ni komma på något annat men det är mitt bästa tips!
  /Tjejpolare 16 år
 • om du tycker att det är stelt att säga något lite mer snuskigt så kan man alltid ge personen komplimanger, det brukar alltid vara uppskattat. vi tror på dig jacke
  /20
 • Det kommer nog inte naturligt för någon. Många av oss har ju sett hur porrskådisar pratar med varandra, men det är ju just skådespel och inget annat. Prata med din partner & förklara hur du känner, fråga om det är ett måste för att hen ska bli upphetsad. Om personen t.ex. vill bli dominerad finns det andra sätt - hållning, grepp, piskor och mycket mer. Det underlättade mycket för mig att ha klart för mig vilken sorts prat min partner ville höra, och att det inte var sådär jätteviktigt i slutändan. Fundera ut vad du kan säga i förväg så det inte blir helt blankt när ni ligger där - det finns ju mycket annat att tänka på i stundens hetta.
  /Farbror Melker
 • Måste du prata när du har sex? Om det känns stelt och läskigt att prata, varför besvära dig med att försöka? Då kanske du inte kan njuta av/fokusera på sexet lika mycket. Är det för att det känns stelt när du är tyst? Är det för att du tror att din partner skulle uppskatta prat? Fråga även: Varför är det läskigt? Lider du av någon form av scenskräck? Bara föreställ dig att publiken är helt naken! (Jk) Scenskräck är något som man bara kan bli av med genom träning. Om du inte vet vad du ska säga:

  Förslag 1. Ge henne/honom utbroderade komplimanger. Tex. "Du är så underbart underskön" eller "Jag blir kåt bara av att se ditt vackra ansikte" istället för "å va' fin du e".

  Förslag 2. Lär dig ett språk din partner inte kan och träna på raggningsrepliker. Att tala på ett annat språk än ditt modersmål är ett sätt att distansera dig från vad du faktiskt säger och det är ingen fara om du säger fel, bara du säger det sexigt. På så vis behöver du inte tänka för mycket på vad du säger, men du säger ändå någonting. Alternativt kan du,

  Förslag 3. Sätta på romantisk bakgrundsmusik som kompensation för tystnaden. Om du inte vet vad du ska säga och inte är så kvicktänkt, fokusera på vilken "energi" dina ord har. Tex ändra ditt tonläge och röst för att uttrycka känslan och fokusera mer på det än vad du faktiskt säger. Man kan säga nästan vad som helst och låta sexig med rätt ton, betoningar och sätt att tala.
  /Det kallas "tillgänglig", inte "singel" 🗿
 • Hej! Man ska helt enkel bara vara lugn och bekväm med den personen man är med, man behöver inte vara rädd för att säga det för att det finns många som känner samma sak. Försök utmana dig själv att säga det när du kommer in på ett förspel med någon du gillar. Ha en bra vibe innan man kommer in på Förspel, snurra flaskan spela kort osv. Jag har haft det flera gånger att inte kunna säga det men nu så kan jag säga det och är mer och mer självsäker så det skadar inte att försöka :)
  /99an
 • har aldrig haft sex pga min unga ålder som 13 åring men jag tänker att det kanske är bra att prata me den som du ska ha sex med innan om d och ksk känner hon samma och att ni kan prta om d?
  //anonym 13 åring

Mer på UMO

Svara varandra

Hur frågar man om någon vill ha sex?

Hur gör ni när ni frågar om någon vill ha sex? Vad säger ni?

Sexnoveller

Jag red honom istället för basketträning

Jag stönar och han frågar mig om han får gå in i mig. Jag svarar med ett självsäkert ja och sätter mig på honom.

Svara varandra

Tips på nya ställningar?

Jag och min flickvän har börjat ha sex, men vi har svårt att komma på nya positioner att ha det i. Vi kör typ bara missionären. Vilka andra ställningar finns det?

Svara varandra

Jag får inte komma under sex, vad ska jag göra?

Min kille kommer snabbare än jag, och efter det orkar han aldrig fortsätta.

Svara varandra

Hur pratar jag om sex med honom?

Jag och min kille har varit ihop i flera år och vi har aldrig haft sex. Hur ska jag ta upp frågan om samlag med honom?

Egna berättelser

Jag avbröt sexet

Han tar av mig bh:n och börjar suga mina bröst. Han slicka och nafsar på dem. Medan han gör det så trycker jag hans ena hand mot mina trosor för att visa vad jag vill.

Egna berättelser

Kände press att ha sex

Jag ville va vuxen, jag ville ha en historia att komma hem med, och det var ju trots allt hans sista kväll; inte vågade jag göra honom besviken.

Svara varandra

Vad blir ni tjejer kåta av?

Vad blir ni mest kåt över med en kille? Och hur reagerar du?

Svara varandra

Berättar ni när ni är nära orgasm?

Man har ju sett i porr att personerna brukar säga när de närmar sig. Men ska man göra så  på riktigt? Hur gör ni?

Svara varandra

Hur hade ni sex första gången?

Munsex eller smek/petting? Eller låg ni också, alltså hade ni samlag? Hur gjorde ni och hur blev det?

Svara varandra

Hur vill ni få brösten smekta?

Vill ni med fitta att man tar på era bröst när man har sex, till exempel när man fingrar? Hur vill ni i så fall att man smeker och stimulerar? Vad är skönt?

Svara varandra

Jag är tjej och porrberoende - hur slutar jag?

Jag har jättesvårt att bli kåt med min pojkvän, jag är attraherad av honom men jag blir inte våt och jag måste nästan kolla på porr på toan innan vi ska ha sex för att komma igång. Detta suger.

Svara varandra

Vad finns det för alternativ till dildo?

Vad finns det för alternativ till dildo om man inte kan/vill köpa en?

Svara varandra

Mår dåligt av att min kille tittat på porr

Jag har svårt att släppa tanken att han har tittat på andra tjejer. Jag jämför mig med tjejerna han har tittat på.

Svara varandra

Var skaffar ni med liten kuk kondomer?

Var får ni med liten kuk era kondomer? Tänkte skaffa tjej men man måste ju vara lite förberedd.

Svara varandra

Måste jag suga av min kille?

Jag vill återgälda njutningen han ger mig, men jag vet inte hur jag ska göra det på ett bra sätt? Jag vill inte heller att han ska känna skuld för att jag smått lider av att suga av honom.

Svara varandra

Han vill höra om mitt tidigare sexliv

Jag har precis träffat en kille. Han har frågat mig om mitt förflutna angående hur många jag har legat med innan honom.

Svara varandra

Har aldrig fått orgasm - vad gör jag för fel?

Känns som jag provat allt: inne i slidan, utanför, klitoris, stimulera brösten samtidigt, duschtrycket, duschtrycket med kallt vatten (närmaste jag varit), och i princip allt fast jag har sextat med min kille samtidigt.

Svara varandra

Hon vill ha lampan släckt under sex, men jag vill se

Min tjej vill inte visa sin slida för mig. Hur känner andra tjejer? Har det hänt andra killar?

Svara varandra

Var gömmer ni kondomer?

Jag har ingen aning om vart jag kan gömma kondomerna? Har ni tips?

Svara varandra

Stönar ni när ni har sex?

Brukar ni stöna mycket när ni har sex?

Till toppen av sidan