Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Känner press att skaffa flickvän, ska jag prioritera det?

Jag är kille och osäker på vad jag ska prioritera i livet. Jag är med mina kompisar ofta och vi pratar mycket om tjejer och flickvänner. Ingen av oss har en flickvän så det är mycket snack om vem man ska bli ihop med. Det är liksom lite av en press för att bli ihop med någon.

Jag undrar om jag ska prioritera att få en tjej eller bara ta det lugnt, låta livet spela ut som det ska och tänka att tjejer kommer ändå, även fast man inte aktivt letar en flickvän?

/14 år, kille

 

Svar:

 • Va ung och lev ditt liv, rätt tjej kommer vid rätt tillfälle, prioritera skola, kompisar och familj och annat framför att leta tjej, tjejerna kommer, ingen stress för du är forfarande ung, du har hela livet på dig att hitta tjej
  /16 årig tjej
 • Jag tycker inte du ska lyssna på dem, för om du inte gillar någon tjej så behöver du inte bli ihop. Eller om du gillar en tjej så kan du bara gå fram och säga det! Lycka till 🤞
  /I love dogs
 • Försök inte tvinga fram det, då finns risken att du tvingar fram känslor du inte har. De är bättre att vänta tills du träffar den rätta och blir kär på riktigt.
  /Tallen :)
 • Imagine not having a girlfriend 🤡
  /Rip Bozo 👎🏼👎🏼😹😹😹
 • Våga fråga
  /Lev ditt liv istället du är för ung för kärlek
 • Eftersom du känner dig pressad, så tycker jag inte att du borde hoppa in i ett förhållande! Jag kan inte se det sluta bra för dig eller till och med den du är tillsammans med då! Det slutar aldrig bra med att göra något man är pressad till! Heller vänta med hoppa in förhållande när du är inte pressad av någon eller något att göra det!. Man ska aldrig behöva göra något man känner sig pressad för. Så försök inte bli påverkad av andra, även om det kan känns svårt att göra det! Kan förstå om det är det! Jag själv har varit påverkad av andra, vilket är något som jag är inte direkt stolt över! Jag har då inte gjort så bra beslut när jag var påverkad av andra, så försök inte göra samma misstag som mig!.
  /Anonym
 • nej! du vet när du har hittat rätt och om det är rätt ska du inte behöva leta
  /tanida
 • Ta det lugnt, gör bara det som du genuint vill och tvinga inte fram kärlek , äkta kärlek tvingas aldrig fram utan det kommer ändå. Visst kan du testa att träffa folk och se vad det leder till men man mår inte bra av att tvinga sig själv.
  /Ben&Berries
 • Jag vet inte om det hjälper, men jag kan ha mig själv som exempel :) Jag är 20 år gammal och har aldrig varit i ett förhållande, vare sig med en kille eller tjej. Det är inte av någon speciell anledning, men det har helt enkelt bara blivit så. Det är ingenting som gör mig ledsen, rädd eller stressad. För jag vet att mitt liv och hela jag är härligt och bra ändå.

  Någon gång skulle jag absolut vilja vara tillsammans med någon, men det är inte bråttom. Jag förstår att det kan kännas extra tufft när alla runt omkring gör på ett sätt eller har ”kommit längre”. Men det finns så otroligt många olika vägar att gå! Gör vad som känns bäst för dig, men känn aldrig att du är för gammal eller för den med någonting.
  /Nalle Maja
 • Hej 14 åriga kille! Du får prioritera precis vad du vill. Om du inte vill ha en flickvän innerst inne behöver du inte, det är väldigt individuellt. Det är ingen stress, och det ska absolut inte finnas någon som tvingar dig att skaffa en flickvän om du inte vill.
  /Kunnig 20 åring
 • NEEEEEEEEEEEJ bror ta det chill, jag stressade mycket för att f guzz innan men nu så tar jag det chil och alla guzzar kommer in springandes ta det lungt killen👌👌🙌🙌👏👏👏
  /Ali
 • Det händer när det händer. Du är bara 14 år, det är inget att stressa fram.
  //14 årig tjej
 • Tjenare! Hade samma tankar som dig o ville jaga efter tjejer när jag var i din ålder, men efter några år och massa tänkande så har jag kommit fram till att. Tjejer kommer och går ut ur ens live hela tiden, så stressa inte låt livet rulla på som vanligt, hitta en bra hobby och en bra framtid så kommer det komma en tjej som älskar dig för den du är :-D
  /Ingenjör studenten
 • Om du vill bli ihop med ngn så gör det, men om du inte vill gör det inte. Det är du som bestämmer om du vill bli ihop med någon. Min farbror och min mormors bror är båda singlar och de är inte något som de blir distraherade eller störda av. Gå på din egna känsla och fortsätt efter det, svårare än så är det inte.
  /Pojke med Aspergers
 • hej! jag skulle inte tänka på att få en tjej nu utan skulle vara med min familj och plugga till alla prov och göra inlämningar i tid så man får bra betyg så att man får ett stabilt jobb och en bra inkomst. den rätta tjejen vill komma till dig när det är dags.<3
  /tjej 14 år
 • Låt det vara och pusha inget så kommer kärleken när du behöver den tro mig
  /Tjej
 • Eftersom du är ung borde du inte prioritera eller ha bråttom med att skaffa en tjej. Det kommer med tiden ,ingen brådska. Lev livet bara
  /Anonym

Mer på UMO

UMO-podden

Så tar du kontakt med din crush

40. "Jag gjorde så att vi hamnade i samma grupparbete. Då blev det att vi började prata och sen blev vi hop."

Svara varandra

Hur länge ska man dejta innan man blir ihop?

Jag har dejtat en jättefin tjej nu i en månad, men hon tycker att det är för kort tid att bli ihop på.

Artikel

Måste killar alltid vilja ha sex?

Tänk dig att du och din flickvän sitter i soffan och myser och kollar på en serie. Du är inte alls sugen på att ha sex men det är din flickvän. Hon börjar kyssa dig och dra av dig kläderna.

Artikel

Hur pratar du med andra killar om jobbiga känslor?

Tänk dig att du precis har blivit dumpad och är jätteledsen. Du skulle gärna prata med någon. Då ringer din killkompis och föreslår att ni ska gå ut. ”Om du blir riktigt full glömmer du allt!” säger kompisen.

Till toppen av sidan