Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Jobbigt att hela tiden förlora i min sport

Jag sportar och tävlar mycket i min sport, men jag förlorar hela tiden och blir trött och ledsen av det. Det är samma på träningarna. Jag känner som att jag vill sluta, vad annars ska jag göra?

Är det någon som har erfarenhet eller känner likadant?

/Sportig kille

Svar:

 • Sport ska vara kul! Är det inte kul längre... sluta. Är det kul men du känner dig sämre än de andra? Fortsätt öva :) Och kom ihåg ... alla kan inte vara bäst! Se till att ha kul bara!
  /:)
 • Du måste inte gå på sport om du inte vill. Jag tycker också att det är jobbigt att sporta.
 • Du kanske kan träna men sluta att tävla ett tag. Så att det blir kul igen.
 • Be tränarna om pepp.
 • Om man tänker på att man ska vinna så kanske man försöker göra mer och anstränga sig mer. Annars så kan du försöka öva hemma om det går. Sen är mycket sömn också viktigt. Om du känner att du inte blir glad av sporten, så kan du ta en paus eller sluta. Sport ska vara roligt.
  /Tjej
 • Så länge det inte är en sport där det bara är du i laget, t.ex tennis, eller badminton, så borde du skylla på andra.
  /bubben
 • Gå på sporten men tävla inte när det är dags. Annars så kan du tänka "vad är det värsta som kan hända om jag förlorar"?
  /F
 • Ett tips är att kanske prata med en tränare om hur du känner men jag vet också att det inte är lätt, ett annat val är att möjligtvis byta lag till något lag där du tycker det är kul,Lycka till nu med sporten och sluta inte
  /En sportnörd med många problem
 • Det är en vanlig känsla att bli upprörd av att misslyckas , speciellt om det är något man är väldigt engagerad i. Jag tror ilskan du känner hör till din motivation så utan den hade motivationen inte varit så stark även fast det låter konstigt eftersom misslyckanden kan sänka motivationen på samma gång. Det gäller att peppa varandra beroende på vad det är för sport och att du peppar dig själv. Alla har nedgångar någonstans i sin karriär och din kanske börjar här medans den kommer senare för någon annan. Kanske använder du svårare metoder än vad du ska göra eller behöver? Läs tips på nätet om hur man lyckas bra i din sport och kolla på hur andra gör. Du vet aldrig hur kul det kan bli om du slutar i det värsta! Fortsätt kämpa! Om man tycker om något mycket brukar det lösa sig.
  /Wmlsks
 • Jag skulle säga att du bör lägga ner mer tid och energi i varje grej du gör. Du måste ge 100% på träning, för så som du gör på träning kommer sen på tävlingar. Vet inte vilken sport men skulle säga ge 100 om du vill utvecklas.
  /En tjej som går på fotboll
 • Sport ska vara roligt! Försök se de positiva och vad du gjorde bra oavsett hur resultatet blir! Det viktigare är att ha roligt inte att vinna, glöm inte det.
  /🗽
 • Jag känner inte att de är kul på träningarna, själv går jag på fotboll o vill ha en paus.
  /Ville

Mer på UMO

Artikel

Film: Hur mycket ska man träna och röra på sig?

Här kan du se filmer om hur mycket du ska träna och röra på dig för att må bra.

Till toppen av sidan