Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Någon med bra upplevelser från soc?

Hej! Är det någon där ute som kan komma med tips på hur man ska hantera socialen och alla känslor kring det? Jag har nyligen fått veta att en orosanmälan har gjorts angående min familj och jag känner mig osäker på hur jag ska hantera mina föräldrar när de får veta detta, jag tror att de kommer bli arga. Jag känner också skuldkänslor för att jag inte har berättat om anmälan för dem. Är det någon som har bra upplevelser från soc?
/Heej

Svar

 • Hej. Jag vet det kan va jobbigt med soc men en sak ska du veta, soc finns alltid där för att hjälpa dig och inte dina föräldrar. Dom gör vad som helst för att du ska må bra. Kolla, jag bor nu hos ett familjhem tack vare soc för jag hade det inte bra tidigare så va inte orolig! 
  /14 tjej
 • Inte ok att de blir arga om de i värsta fall skulle bli det, det är inte du som har valt detta och det finns inget att bli arg på i en sån situation.
  /Mulle
 • Hej! Inget du ska vara orolig för, samma sak hände för mig, och då gjorde de en orosanmälan för en sak som liksom hände för flera år sedan.. De gör en sån anmälan för att de blir oroliga för någon i familjens hälsa, eller om det verkar vara några stora problem inom familjen. De vill aldrig göra en anmälan för att sätta dit någon, utan för att de anser att det är en punkt inom familjen som de skulle kunna hjälpa till med. Det är inte alls konstigt, och inget som du ska vara orolig för!
  /14, tjej
 • Grejen är att de jobbar för att just du ska ha det bra, och självklart kommer de förstå att du har skuldkänslor, men de är anmälda av en anledning. Soc kommer att ta hand om dig, kan jag garantera, de gjorde de med mig, och det har gått hur bra som helst
  /Q
 • Kräv att få en sympatisk person från socialen. Många är riktigt torra o ”känslolösa” men det finns vissa som är riktigt bra. Sätt dig själv i första hand och va tydlig med vad du känner och vill. Önskar dig all lycka verkligen!!
  /Hej
 • De kommer kanske att bli arga men med tiden kommer de att släppa det och se detta som typ en ”varning” och att familjen måste skärpa sig. Det är skönt att gå till soc med sin familj för då kan de höra från ditt perspektiv o du från deras och tillslut kommer ni alla ba prata ut det med varandra och lösa det. Sen om du känner att allt blir bättre med din familj kan du alltid säga till soc att det är bättre. De kommer kanske till exempel att höra av sig varje tisdag och torsdag för att se hur du mår. Ta hand om dig <3
  /Anonym

Mer på UMO

Artikel

Socialtjänsten

Du ska få hjälp av socialtjänsten om du behöver det. Du kan till exempel få hjälp om du inte kan känna dig trygg hemma eller har problem med droger.

Till toppen av sidan