Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Min mamma är otrogen, vad ska jag göra?

Hej! Jag har fått reda på att min mamma har gått på en dejt med en man från hennes jobb. Egentligen ska man ju inte läsa folks meddelanden, men jag läste deras textmeddelanden och det låter som att de gillar varandra. Min mamma har inte sagt något om honom till mig eller min bror. Anledningen till att det är dåligt är att min mamma är gift med min pappa (som bor utomlands, har inte träffat honom på ett tag). Vad ska jag göra? Ska jag fråga henne om det? Ska jag berätta för min pappa? Tacksam för hjälp!
/Tonårig tjej

Svar:

 • Sätt dig ner och prata med din mamma. Du behöver inte säga att du löst hennes meddelanden. Utan att du bara fått en känsla av det. Men det finns ju tusen olika anledningar till att man är otrogen. Du kan också bara skicka ett sms om du inte vill prata Face to Face.
  /Tjej 13
 • Jag undrar om inte dina föräldrar har något avtal eller kanske ett öppet förhållande. Fråga din mamma helt enkelt, du behöver inte säga att du har läst hennes meddelanden utan att du bara undrar.
  /tjej, 15
 • Det kan finnas tusen anledningar till varför man väljer att vara otrogen, allt från att man behöver krydda till tillvaron när partern är bortrest, till att det är en form av hämndaktion för en oförrätt. Det är inte heller olagligt att vara otrogen även om det kan verka taskigt gentemot den man är gift med.
  /Datorkille 22 år
 • Hur känner du själv över hela situationen? Är du arg, besviken, eller är du kanske rädd av att familjen ska splittras och att alla tar olika vägar? Jag skulle själv sagt till både min mamma och pappa om hur det ligger till.

  Samla familjen och ring upp din pappa ifall han inte är hemma och berätta hur det ligger till. Visst du kommer att vara nervös innan du säger något om det men sen kommer det att lätta på trycket. Men det är dina val, jag kan INTE bestämma hur du ska göra.
  /Pannkakan
 • Jadu.. svår situation. Egentligen ska du inte blanda dig i sånt som barn, men jag förstår att du oroar dig. Jag vet att jag definitivt hade snackat med min mamma om det, men jag vet verkligen inte hur er relation ser ut eller hur hon skulle reagera.. Försök ignorera det tills det inte finns något annat val
  /Tjej 15 år
 • Prata med din mamma först. Det finns många anledningar till det och kanske är det inget konstigt. Det är viktigt att din mamma känner till hur du känner.
  /Gran
 • I fortsättningen, läs inte i andras mobiler. Mobilen är det mest privata man har eftersom allt finns där om en.
  /Ta det lugnt, det löser sig
 • Prata med din mamma. Kanske har de ett öppet förhållande eller håller på att skiljas? Oavsett är det viktigt att din mamma känner till din oro
  /Linnea
 • Ja, jag fattar att det är jobbigt. Jag tycker att du ska prata med din mamma och verkligen uttrycka att det påverkar dig. Hoppas att det hjälper dig!
  /13 årig tjej
 • Prata med din mamma, försök förstå hur hon tänker. Om hon inte bryr sig om din pappa det minsta, så tycker jag du ska berätta det till någon vuxen/vän du litar på och kan få råd av. När du väl fått råd och stöd kan du berätta till din pappa, din pappa kan göra slut och säga att det var han som märkte att din mamma var otrogen, ❤️ Kram
  /16
 • Ring upp din pappa och berätta hur det igentligen ligger till, prata med din mamma först, säg till henne hur du känner o så.
  /vb
 • Försök att prata med din pappa om det (säg till din pappa att han ska ta upp det med din mamma och att han ska fråga henne saker som du har läst). Eller så kan du prata med någon trygg vuxen eller en kompis som förstår dig. Jag vet hur du känner det är fett jobbigt.
  /Tjej 13

Mer på UMO

Familj

Innehåll om familjen.

Frågor & svar

Borde jag berätta om otroheten?

Vi hade då varit ihop i cirka två månader. Jag tog inte vårt förhållande på allvar då. Jag ångrar mig så sjukt mycket!

Frågor & svar

Var kan jag få hjälp för min otrohet?

Jag ligger med andra tjejer, skickar sex-meddelanden och bilder fram och tillbaka, och jag kan inte sluta.

Till toppen av sidan