Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Orolig att min syster har en ätstörning!

Jag är jätterädd för att min syster har en ätstörning. Jag vet att jag inte borde ha gjort det, men jag läste hennes dagbok för jag har märkt att hon inte äter lika mycket som vanligt. Hon hade skrivit att hon ”har slutat ta så stora portioner, om hon äter någon lunch alls”. Hon hade gått till en ungdomsmottagning och hon ska snart träffa en ”socionom eller psykolog” för hennes tankar ooch relationer till mat.

Vill inte berätta för våra föräldrar innan hon gör det, men jag vet inte vart eller vem jag kan prata om detta med.

Ska jag prata om det med min syster? Ska jag prata om det med mina kompisar? Jag vet faktiskt inte. Hjälp?!

/ En orolig tjej /13

Svar:

 • Testa att fråga en nära vän till henne, de borde känna till problemet. Det brukar vara lättare att vara 2 personer när man ska ställa såna frågor.
  /Tjej
 • Hej! Jag tycker att du ska försöka prata med din syster. Säg som det är, att du är orolig och fråga hur hon mår. Eftersom hon har varit på ungdomsmottagningen så betyder det ju förhoppningsvis att hon förstår att hon behöver hjälp. Om du känner att du mår dåligt av det här så kan du prata med skolkuratorn eller någon på ungdomsmottagningen. Du har också rätt till stöd även om du själv inte är drabbad. Ett tips är att läsa på friskfri.se på deras sida för anhöriga.
  /Anonym
 • Hej! Våga skvallra till era föräldrar! Om det skulle vara så att din syster har en ätstörning kommer hon tacka dig senare för att du spräckte hål i bubblan. Och era föräldrar får då göra det dom är till för och allra helst vill, nämligen att hjälpa sina barn. Att ha en ätstörning ska inte vara skamfullt. Jag tror på dig! Våga prata om det, även om det känns läskigt!
  /Sara
 • Hej jag tycker att du borde prata med din syster så som jag pratade med min kusin. Hon har ätstörningen hetsätningsstörning och när jag pratade med henne så blev det mycket bättre för att då visste hon att det finns ngn vid hennes sida som kan hjälpa henne. Jag tycker du borde prata med din syrra.
  /19 tjej

Mer på UMO

Artikel

Om någon du känner har ätstörningar

Du kan hjälpa någon du bryr dig om som har ätstörningar. Ställ frågor, lyssna och tipsa om bra hjälp för att bli frisk.

Till toppen av sidan