Panik - lämna sidan!

Senast uppdaterad - för faktaartiklar och svarsbankssvar

Sidor med informationstyp "Artikel" och "Frågor och svar" kan från 2022 visa information om när sidan senast uppdaterades. Här är instruktioner för när datumet ska uppdateras och för hur du lägger in det.

"Senast uppdaterad" visas överst i redaktionsrutan men bara om ett datum är ifyllt. 

Fältet för datum finns under "Planering"

Gå in i sidans planeringsflik och fyll i datumet under rubriken "Revideringsdatum". Det är fältet "Senast reviderad" som gäller. Fältet "Nästa revidering" ska du lämna tomt, det använder vi inte på UMO.  

Vad räkas som en uppdatering?

En tumregel är att du ska ändra datumet när du gör ändringar som också antecknas i planeringsfliken. Alltså följande:

  • du har reviderat artikeln/innehållet på en sida
  • du har gjort faktaändringar. Faktaändringar ska alltid stämmas av med granskaren av innehållet. Det kan innebära att vi rådfrågar faktagranskaren om vi behöver uppdatera viss fakta och på vilket sätt. Det kan också vara så att vi endast informerar granskaren för kännedom om faktaändringar vi gjort och för att hen ska ha möjlighet att säga emot om hen inte vill stå bakom den fakta vi lagt till/ändrat.
  • du har ändrat eller lagt till en/flera bilder, filmer eller poddar på sidan som innehåller fakta och som är avstämnd med granskaren (se punkten ovan).
  • fler tillfällen då datumet ska ändras? 

När ska datumet inte ändras?

När ändringar görs som inte påverkar faktainnehållet ska de inte räknas som uppdateringar. Det kan ändå vara bra att lägga in info om det i planeringsfliken, t ex när nytt innehåll som bilder, filmer och poddar lagts till på sidan.

Ändra inte datumet efter såna här ändringar:

  • du har ändrat stavning, korrfel, meningsbyggnad, flyttat om stycken eller annat som inte påverkar faktan i innehållet.
  • du har lagt till bilder, filmer, poddar som inte innehåller fakta.
  • du har lagt till länkar eller puffar. 
Till toppen av sidan