Fråga

Varför dras jag till äldre män?

Fråga

Jag är en 18-årig tjej som alltid har sökt mig till betydligt äldre män. Varför?

Svar

Det är svårt att veta vad det är som gör att man attraheras av någon. Det som du tycker är attraktivt som en persons sätt att vara eller utseende, kanske inte alls känns lockande för någon annan. Och tvärtom, för alla är olika.

Om du själv mår bra i de relationer som du har eller har haft, hoppas jag att du är glad och nöjd med det. Relationer kan se ut på många olika sätt och det är bara du som kan veta vad du blir lycklig av.

Jag undrar lite om du eller någon annan tycker att detta är ett problem på något sätt? Jag vet att ens omgivning ibland kan ha åsikter kring ålderskillnader i relationer, särskilt om ålderskillnaden är stor. Det är inte alltid så lätt om andra tycker något eller kanske är negativa till det sätt man själv har valt att leva på.

Men du kanske bara är nyfiken och vill förstå mer kring hur du funkar i relationer. Då kanske du kan fråga dig själv vad du ser hos den man eller de män som du tidigare sökt dig till. Vad är det till exempel hos den eller dem som du inte ser eller får hos mer jämnåriga? Är det något i sättet att vara? Hur de hanterar relationer, bemöter dig, utseende, intressen och så vidare?

Om du vill prata med någon utomstående kan du till exempel vända dig till en ungdomsmottagning. Där är de vana att samtala om relationer utifrån olika synvinklar.

Med vänliga hälsningar

Johan Nilsson, sjuksköterska

Till toppen av sidan