Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Tips på mindre tråkiga kondomer?

Fråga

Jag hittar inte färgade kondomer någonstans och skulle vilja ha lite tips. Gärna knottriga. Eller är verkligen alla kondomer gråa och tråkiga? När jag tittar på kondomernas storlek så står det att de är 53 millimeter breda, men min penis är inte så bred.

Svar

Det finns kondomer i många olika färger och former, med olika egenskaper och i olika storlekar.

När det står att en kondom är 53 millimeter bred, är det kondomens bredd när den är platt. Den passar en penis som är ungefär 11-12 centimeter i omkrets vid stånd. Det kan vara bra att veta att kondomens omkrets ska vara något mindre än penisens omkrets för att sitta bra.

Jag känner inte till någon kondom som är både färgad, knottrig och mindre än 53 millimeter bred. Men vill du prova en kondom med mindre omkrets så finns till exempel Amor Young, Pasante Trim eller Iron Grip.

Vill du prova färgade kondomer finns det många att välja på. Du kan till exempel köpa ett mixpack. Det är en förpackning som innehåller flera kondomer med olika färger, storlekar och former.

På ungdomsmottagningar brukar man kunna få kondomer gratis eller till ett billigare pris. Kondomer finns också att köpa i till exempel livsmedelsaffärer, på nätet och i erotikbutiker.

Annelie Nordner, sjuksköterska och psykoterapeut

Mer på UMO

Artikel innehåller video
Artikel

Så här sätter du på en kondom

För att en kondom ska ge rätt skydd är det viktigt att du använder den på rätt sätt. Här får du veta hur du sätter på en kondom.

Till toppen av sidan