Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Ska jag ta kontakt med henne efter alla dessa år?

Fråga

Jag är 24 år och har sen grundskolan haft känslor för en tjej. Jag märkte flera gånger att hon flirtade med mig. Men jag var för blyg och det slutade alltid med att hon blev ihop med någon annan.

Jag har haft andra tjejer sen dess, men efter några månader börjar jag alltid tänka på den här tjejen igen. Jag har sett tjejer som jag förväxlat med henne och varje gång rycker jag till och känner mig väldigt glad. Så jag vet att jag fortfarande har känslor för henne.

Vad ska jag göra? Är det någon idé att försöka ta kontakt med henne igen?

Svar

Det låter som att du har svårt att sluta tänka på den här tjejen. Ibland kan det vara svårt att veta vilken typ av känslor man har för en annan person och om den personen har några känslor för en själv.

Det är bara du själv som kan bestämma om du verkligen vill ta reda på vad du känner för tjejen och vad hon känner för dig. Ibland kan det vara härligt att bara låta känslan finnas kvar utan att ta reda på något mer, men ibland kan man känna att man måste ta reda på hur det är för att kunna gå vidare.

Om du väljer att ta kontakt med henne är det bra att försöka vara förberedd på att hon kanske inte känner som du. Det kan också bli så att du själv inte känner så mycket när du väl träffar henne.

Ibland kan man känna sig intresserad utifrån hur personen varit tidigare. Men kanske har både du och den andra personen förändrats under åren som har gått.

Oavsett hur ni kommer att känna för varandra om du tar kontakt är det viktigt att komma ihåg att du varit modig som gjort ett försök. Det är inte dig det är fel på ifall hon inte skulle ha några känslor för dig. I så fall har du ju möjlighet att gå vidare och träffa andra utan att tanken på henne behöver hindra dig.

Med vänliga hälsningar
Sara André, kurator

Mer på UMO

Artikel

Att vara kär

Att vara kär kan vara en härlig känsla. En del personer har varit kära många gånger, andra har aldrig varit kära.

Till toppen av sidan