Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Hur stor penis måste man ha för att kunna ha kondom?

Fråga

Jag undrar hur stor penis man måste ha för att kunna använda kondom? När jag använder kondom så skrynklar den sig och en gång åkte den av och fastnade inne i tjejen. Vad ska jag göra?

Svar

Det går inte att säga att din penis ska ha en viss storlek eller form för att du ska kunna använda kondom. Däremot finns det några saker du kan tänka på om du har problem med att kondomer skrynklar sig eller ibland glider av.

Du kan prova en kondom med mindre omkrets, till exempel Pasante Trim, Amor Young, RFSU tight, My size 49 eller My size 47. De finns att köpa på apotek, på internet eller i butiker som säljer sexleksaker

Du kan också pröva att dra kondomen över pungen. Då får kondomen fäste och stannar kvar. Ofta behövs lite övning för att få det att funka, eftersom testiklarna kan glida omkring i pungen och vara svåra att få in i kondomen. Därför kan det vara bra att prova själv först, till exempel när du onanerar.

Med vänliga hälsningar
Annelie Nordner, sjuksköterska och psykoterapeut

Mer på UMO

Artikel innehåller video
Artikel

Så här sätter du på en kondom

För att en kondom ska ge rätt skydd är det viktigt att du använder den på rätt sätt. Här får du veta hur du sätter på en kondom.

Artikel

Om kondomer

En kondom är ett skydd av mycket tunn latex (gummi) som du kan sätta på en penis eller en sexleksak om du ska ha samlag. Kondom ger ett bra skydd mot både könssjukdomar och graviditet.

Till toppen av sidan