Fråga

Är jag pedofil och hur får jag hjälp?

Fråga

Jag är en kille på 15 år som undrar om jag är pedofil. Jag blir kåt på små barn och vill ha sex med dem. För ett tag sen ville jag ha sex med en 6-åring, betyder detta att jag är pedofil? Och finns det nåt jag kan göra för att inte få såna här tankar?

Svar

För att få diagnosen pedofil krävs det att du uppfyller vissa saker. En av de sakerna är att du ska vara över 16 år och du ska vara minst fem år äldre än barnet som du vill ha sex med. 

Alla människor har sexuella fantasier och en del fantiserar om saker som är förbjudna att göra. Till exempel är det förbjudet att ha sex med barn.

I fantasin är allt tillåtet, men det är inte tillåtet att göra allt du fantiserar om på riktigt. Du får inte ha sex med barn eller utsätta barn för sexuella handlingar.

Det är bra att du är uppmärksam på och orolig över dina sexuella tankar. Du behöver prata med någon och få hjälp så att du inte utsätter något barn eller dig själv för något som kan få stora konsekvenser. 

För att få hjälp kan du ringa PrevenTell, där kan du vara anonym och de är vana att prata med personer som har en oönskad sexualitet, som till exempel tankar om att ha sex med barn. Du kan också kontakta en ungdomsmottagning eller bup, barn och ungdomspsykiatrin.

Med vänliga hälsningar
Anette Gesang-Gottowt, kuratori och psykoterapeut

Till toppen av sidan