Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Jag blev dåligt behandlad på vårdcentralen

Fråga

Idag var jag på en vårdcentral för att jag skulle kolla ett födelsemärke på ryggen. Jag och läkaren var inne i ett rum med stängd dörr.

Jag fick ta av mig tröjan och helt plötsligt när jag stod där med nakna bröst kom plötsligt en sjuksköterska in och lämnade dörren öppen! När hon såg att vi inte var klara gick hon ut. Fast sen kom hon tillbaka igen, och ryckte upp dörren en gång till!

Ingen bad om ursäkt till mig, de stod och pratade med dörren öppen när jag stod där utan något på överkroppen! Jag hann inte skyla mig, det fanns inget lås på dörren, inga knackningar, inget. Det var jättehemskt!

Är det fel att jag tycker det här var jättejobbigt?  Överreagerar jag?

Svar

Nej, jag tycker inte att du överreagerar alls. De tog ingen hänsyn till dig, eller tänkte på hur du upplevde situationen. Att knacka när dörren är stängd och att ge dig något att svepa om dig innan nån annan kommer in borde vara självklarheter för alla som jobbar i vården.

Jag tycker att du ska kontakta vårdcentralens chef och berätta om hur upplevde ditt besök. Du kan ringa eller mejla dit. Du hittar kontaktuppgifter på vårdcentralens hemsida. Du kan även skicka med med din fråga till oss på UMO och mitt svar. Du kan också berätta för en vuxen hemma, och låta hen kontakta vårdcentralen, om det känns svårt att göra det själv. Det är viktigt att de får veta vad som hände dig och ändra sina rutiner.

Johan Nilsson, sjuksköterska

Till toppen av sidan