Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Jag blev dåligt behandlad på vårdcentralen

Fråga

Idag var jag på en vårdcentral för att jag skulle kolla ett födelsemärke på ryggen. Jag och läkaren var inne i ett rum med stängd dörr.

Jag fick ta av mig tröjan och helt plötsligt när jag står där med nakna bröst kommer det in en sjuksköterska och pratar med dörren öppen! Sen går hon igen när hon ser att vi inte var klara, fast kommer tillbaka igen och rycker upp dörren en gång till!

Ingen ber om ursäkt till mig, de står och pratar med dörren öppen när jag står där utan något på överkroppen! Jag hann inte skyla mig, det fanns inget lås på dörren, inga knackningar, inget.

Är det fel att jag tycker det här var jättejobbigt? Det var jättehemskt! Överreagerar jag?

Svar

Nej, jag tycker inte att du överreagerar. Det låter som att de inte alls tog hänsyn till dig, eller tänkte på hur du upplevde situationen. Att knacka, att låta dörren vara stängd och att ge dig något att svepa om dig borde vara självklarheter.

Om du vill kan du kontakta vårdcentralen och berätta om hur upplevde ditt besök där. Du kan ringa dit, skicka ett brev eller mejl. Du skulle exempelvis kunna skicka dem ett mejl med din fråga och mitt svar. Du kan också berätta för en förälder eller annan vuxen i din närhet, och låta dem kontakta vårdcentralen om det känns svårt att göra det själv.

Med vänliga hälsningar
Johan Nilsson, sjuksköterska

Till toppen av sidan