Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Stolt över min storebror

Jag fick veta år 2013 att min bror knarkar. Jag fick höra det utav min mammas kille. Min bror hade börjat när han var 14-15 år och gick i 9, men mamma o alla hade inte fått reda på det förrän han blev tagen av snuten när han gick i 1 på gymnasiet. Han hade alla sina drogtillbehör i sitt skåp i skolan, han hade redan hållt på med knark i 1 år då.

Att få höra att ens egna bror knarkar var FÖRJÄVLIGT och det värsta är att man märker inte när han är hög. Han höll på med droger ända till 2015 då han åkte in på behandlingshem och blev drogfri.

Idag 31 maj 2016 har han nästan varit drogfri i över ett år och bor längre inte kvar på behandlingshemmet. Jag är så JÄVLA stolt över min STOREBROR, och jag önskade att jag kunde prata med han hur mycket han betydde för mej när han knarkade. Alla som har någon nära som knarkar - ta modet och prata med personen men skyll inte på att den är han/ hennes fel att den knarkar.

Tjej, 14 år

Mer på UMO

Artikel

Om någon du känner har problem med alkohol eller droger

Är du orolig för någon du känner som dricker för mycket eller använder droger? Det finns bra hjälp att få både för den som har problem och för dig. Här får du tips på vad du kan göra.

Artikel

Hur du kan bli av med alkohol- eller drogproblem

Dricker du för mycket eller för ofta? Eller använder du droger? Det går att förändra, och det finns bra hjälp att få. Börja med att berätta för någon, även om du inte tror att du har så stora problem.

Till toppen av sidan