Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Jag har kommit ifrån alkoholmissbruket nu

Hej, jag heter Micke! Detta är min historia om mitt alkoholmissbruk. Allt började i tonåren när jag blev mobbad av nästan alla i klassen, jag mådde dåligt och försökte därför bota min depression med alkohol. Det började med lite vin då och då, men slutade mycket värre.

Jag är nu 22 och har kommit ifrån alkoholmissbruket. Jag minns att det som en gång hade varit sötsug blev nu alkoholsug, jag ersatte min vanliga lunch med att bara häva i mig öl eftersom att det gav en mättande känsla. Jag tappade aptiten och spenderade inte mycket tid utomhus. Ibland tvingade föräldrarna ut mig ovetandes om mitt missbruk, när jag gick ut tog jag med mig min bästa vän, alltså flaskan. Ångesten och depressionen förvärrades ju mer jag drack men det stoppade inte mig.

Det som fick mig att sluta var när jag märkte hur mycket pengar som slösades bort, då valde jag att lägga pengarna på något mycket bättre, det som faktiskt fick mig att må bra, sötsaker. Det i sig är ju inte så hälsosamt men det är bättre än alkohol. Jag pratade även med föräldrarna och de stöttade mig och hjälpte mig med mitt missbruk.

Mitt tips till alla är att prata med sina föräldrar oavsett vilken ålder ni är i. Alkohol är den sämsta medicinen för att bota ångest.

/Micke

Mer på UMO

Artikel

Att dricka alkohol

Alkohol är ett ämne som finns i olika drycker. Många personer dricker alkohol för att de tycker att det är gott eller trevligt. Men alkohol kan också skada kroppen, och du kan få problem om du dricker mycket eller ofta.

Artikel

Dricka för mycket eller för ofta

Olika personer reagerar olika på alkohol. Det går inte att säga exakt vad som är att dricka för mycket. Men du dricker för mycket om du mår dåligt eller får problem. Då är det viktigt att du gör något åt det. Det finns bra hjälp att få om du vill dricka mindre eller sluta dricka.

Artikel

Vad händer när man slutar dricka alkohol?

Att låta bli alkohol kan göra att du mår bättre både psykiskt och fysiskt. Det kan också göra att sex, sömn och relationer funkar bättre.

Till toppen av sidan