Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Jag fick hopp om ett liv utan droger

Jag var 15 år gammal och hade redan fuckat upp mitt liv totalt. Jag slutade gå i skolan i sjuan, och rörde inte en bok efte rdet. Jag hade inga betyg, inga framtidsplaner, inga drömmar och ingen ork. Jag var fast i ett drogmissbruk som jag gjorde allt i min makt att hålla vid liv.

Jag hade sålt min kropp, bilder på min kropp och ännu värre saker för att ha pengar till droger. Jag kände mig som ett misslyckande, en fuck-up, och en börda. Jag trodde inte att jag skulle leva idag.

Jag har försökt ta mitt liv flertal gånger, och hamnat i situationer som jag rimligtvis inte skulle kommit ur levande. Allt detta av drogernas fruktansvärda kraft.

För några år sen hade jag aldrig trott att jag skulle bli den jav var. Jag hade ju varit rädd för såna som mig, gick omvägar när jag såg någon som jag är nu.

I mars 2021 orkade jag inte mer. Jag hade missbrukat i nästan ett års tid, och var så djupt ner i de att jag trodde att det var över. Jag tog en överdos. Men mitt fuckade liv skulle inte ta slut där. Jag vaknade upp på sjukhuset med slangar överallt och det gjorde ont i hela kroppen.

Mamma satt bredvid min säng och hela hennes ansikte lystes upp när hon såg att jag hade öppnat ögonen. Hon sa att hon var så glad att jag levde och att hon älskade mig. Läkarna sa att det var ett under att jag överlevde. Precis just då var jag inte lika glad som dom, jag orkade inte leva mer.

Ett par veckor senare fick jag LVU och blev placerad på ett hvb. Jag bor fortfarande här och kommer nog stanna rätt så länge till. Jag mår faktiskt mycket bättre, och även om den första tiden utan droger var kämpig så var det värt de. Jag får fortfarande sug och sånt ibland, men jag mår så mycket bättre nu.

Det enda jag ville säga med det här var att det går att ta sig ur det. Jag vet hur fruktansvärt det är att vara fast, jag vet hur meningslöst allting känns och jag vet hur svårt det är att lägga av, även om man vill. Men det är möjligt, jag klarade det!

Jag trodde inte att jag skulle lyckas, men nu är jag 16 år och har lyckats jobba upp några betyg, och kommer förhoppningsvis komma in på gymnasiet nästa år, något jag aldrig trodde jag skulle lyckas med. Så kom ihåg, det är möjligt. Du kan komma ur ditt missbruk!

/ <3

Mer på UMO

Sex

Film: Nu har jag slutat sälja sex och ta droger

Den här berättelsen har en ung person skickat in.

Artikel

Film: Frågor och svar om cannabis

I den här filmen svarar socionomen Kristoffer på vanliga frågor om cannabis. Du får till exempel veta vad som händer i hjärnan när du röker cannabis, och om du kan bli beroende av cannabis.

UMO-podden

Henkes tankar: ”Drogerna stängde av känslorna”

63. Henke berättar om vardagen på behandlingshemmet, tiden då han använde droger och tankarna om framtiden.

Till toppen av sidan