Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Älskar nicokicken men nu ska jag sluta

Jag är 14 år gammal och är med de i nian och äldre folk i min skola. Vi har alla en etnisk bakrund och de flesta röker tobak hash spice dricker osv. Jag har rökt te.. ja te som man har i kokande vatten, det var äckligt som fan.

Hur som helst, jag var med när min kompis i paralellklassen rökte och jag frågade helt spontant "ey kan jag få fny" så han fick ett stort leende och sa "Aa hahahaha shono röööker" så vi gick senare till fotbollsplanen och han gav mig en cigg med hög nikotin halt.

Jag tog ett bloss och jag älskade lukten och nikotinkicken jag fick efteråt. Jag ramlade ner och ställde mig upp ett flertal gånger och älskade allt. Sen så bad jag min vän som går i fbk köpa ett paket cigg åt mig. Så han kom nästa dag till skolan och vi gick till samma fotbollsplan.

Jag hade skärt av toppen av en axe parfym flaska för att lägga ciggaretterna i. så vi tog en cigg och då boom jag blev hög och illamående på en gång och jag gillade det. Varje gång jag röker så blir jag bäng på två bloss och det är den enda anledningen till att jag gör vad jag gör.

Jag har möjligheten till att sluta men vill absolut inte. Vissa kan ta två cigg och bli helt beroende för livet och det är ju lite som ett spel. Att ta risken eller inte det är frågan. Men jag vet att nikotin bly och massa andra skit skadar min kropp och försämrar min kondition.

Men jag ska sluta efter mitt pack jag har nu. Så tänk efter är det värt det? Vill du ta risken? Ditt val. Bestäm dig när du är 18 och gör inte samma misstag som jag begick.

Anonym

Mer på UMO

Artikel

Tio tips för att sluta röka

Har du bestämt dig för att sluta röka? Bra! Det viktigaste för att lyckas är att du själv vill sluta. Prova att följa UMO:s tio steg som hjälper dig att klara det.

Artikel

Sluta röka - vad händer i kroppen?

När du slutar röka börjar det hända bra saker i kroppen direkt. Här är några saker som är positiva för din hälsa. Obs! Innehåller bilder på nakna kroppar.

Artikel

Om rökning

I röken från cigaretter finns många giftiga ämnen. Du kan få olika skador och sjukdomar om du röker och du blir lätt beroende. Men det går att sluta.

Till toppen av sidan