Panik - lämna sidan!

Älskar nicokicken men nu ska jag sluta

Jag är 14 år gammal och är med de i nian och äldre folk i min skola. Vi har alla en etnisk bakrund och de flesta röker tobak hash spice dricker osv. Jag har rökt te.. ja te som man har i kokande vatten, det var äckligt som fan.

Hur som helst, jag var med när min kompis i paralellklassen rökte och jag frågade helt spontant "ey kan jag få fny" så han fick ett stort leende och sa "Aa hahahaha shono röööker" så vi gick senare till fotbollsplanen och han gav mig en cigg med hög nikotin halt.

Jag tog ett bloss och jag älskade lukten och nikotinkicken jag fick efteråt. Jag ramlade ner och ställde mig upp ett flertal gånger och älskade allt. Sen så bad jag min vän som går i fbk köpa ett paket cigg åt mig. Så han kom nästa dag till skolan och vi gick till samma fotbollsplan.

Jag hade skärt av toppen av en axe parfym flaska för att lägga ciggaretterna i. så vi tog en cigg och då boom jag blev hög och illamående på en gång och jag gillade det. Varje gång jag röker så blir jag bäng på två bloss och det är den enda anledningen till att jag gör vad jag gör.

Jag har möjligheten till att sluta men vill absolut inte. Vissa kan ta två cigg och bli helt beroende för livet och det är ju lite som ett spel. Att ta risken eller inte det är frågan. Men jag vet att nikotin bly och massa andra skit skadar min kropp och försämrar min kondition.

Men jag ska sluta efter mitt pack jag har nu. Så tänk efter är det värt det? Vill du ta risken? Ditt val. Bestäm dig när du är 18 och gör inte samma misstag som jag begick.

Anonym

Mer på UMO

ArtikelAtt sluta röka

Här får du många tips för att lyckas sluta röka. När du slutar röka kan du känna ett starkt sug efter cigaretter. Suget efter cigaretter brukar bara stanna i några minuter. Det kan vara skönt att veta.

ArtikelSluta röka - vad händer i kroppen?

Här är ett bildspel som visar vad som händer i kroppen när du slutar röka. Obs! Innehåller bilder på nakna kroppar.

ArtikelVad händer i kroppen när du röker?

När du drar in röken från en cigarett, cigarr, vattenpipa eller någon annan tobak, kommer de tusentals ämnena som finns i röken ner i lungorna. Därifrån sprids de fort vidare ut i blodet, och sen ut i resten av kroppen.

Till toppen av sidan