Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Den mest obrydda livmoderbäraren

Tja tja,

Jag har haft mens i ungefär ett år nu och det har flutit på rätt bra måste jag ändå säga. Förutom en gång i somras då jag och min familj skulle åka utomlands.

Jag visste att jag skulle få min mens den dagen, så jag satte i en binda i trosorna innan vi skulle åka till Arlanda. När vi väl kommit fram till Arlanda åt vi frukost för det var nämligen väldigt tidigt på morgonen. Efter frukosten gick jag till toan och tog av bindan ur trosorna utan att sätta i en ny av någon anledning.

När tiden gått förbi och det var dags att gå på planet, kom jag på att jag kommer att sitta på det där planet i fem timmar utan någon binda. Ni kanske förstår att min panik började växa ganska rejält där. Iallafall så tänkte jag ”äsch! Jag klarar mig.” och gick på planet.

Nu i efterhand måste jag ändå säga att jag klarade mig rätt bra dem där fem timmarna ändå. Grejen var att när vi klivit av planet och vi skulle gå på toa, tänker ni säkert att jag äntligen satte i en binda och att allting löste sig. Men NEJ, jag skippade i det och gick bara vanligt på toa utan att bry mig.

Nejmen alltså jag måste nog få pris för att vara DEN MEST OBRYDDA LIVMODERSBÄRAREN I HELA VIDA VÄRLDEN. Iallafall så kan ni ju gissa vad som hände sen. Jo jag blödde igenom som bara den och behövde sitta i ett par blodiga träningsbyxor i TRE TIMMAR i en ny hyrbil utan att säga ett knyst till min familj eller någon.

Detta var iallafall min mest panikslagna mensupplevelse jag varit med om. 

/Panikenhonsjälv

Mer på UMO

Mensskydd

När du precis har fått mens kan det vara svårt att veta vilket mensskydd du ska använda. För att hitta något som passar just dig får du prova dig fram.

Artikel

Frågor och svar om mens

Kan jag bada när jag har mens? Kan en tampong försvinna? Kan jag ha mens om jag är gravid och kan jag bli gravid under mensen? Här kan du läsa svaren på några av de vanligaste frågorna om mens.

Till toppen av sidan