Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Blödande, illamående men även lite glad av första mensen

Jag minns när jag fick min första mens, det var våren 2016 och jag var 14. Jag vaknade mitt i natten av att min säng kändes jävligt blöt, när jag var yngre hade jag problem med att jag kissade på mig i sömnen. Så min första tanken var att det hade av någon anledning hänt igen, jag kastade av mig täcket och ställde mig upp.

Lampan tändes och framför mig såg jag en jävligt stor blodfläck på lakanet. Jag sprang snabbt på toa och såg att mina trosor var också helt röda av blod.

Jag hade läst om mens innan så jag visste vad det handlade om, min säng var så blodig att jag var tvungen att sova på golvet den natten. Jag minns hur stressad jag var över att det blödde så mycket och försökte googla runt efter svar eftersom att jag inte ville väcka min mamma.

På morgonen däremot gick jag direkt till min mamma och berättade, hon fixade snabbt bindor åt mig. Sen gick jag till skolan blödandes, illamående, smått irriterad men även lite glad. Jag hade trots allt äntligen fått min mens.

/anonym

Mer på UMO

Artikel

Om mens

Mens är den blödning från livmodern som kommer ungefär en gång i månaden från och med puberteten. Mens är kroppens sätt att visa att du är könsmogen.

Till toppen av sidan